Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles

file

Ga je deze kerstvakantie op wintersport en ga je met de auto naar Oostenrijk? Bij de grens van Duitsland en Oostenrijk moet je rekening houden met langere wachttijden door verscherpte grenscontroles.

Op de heenweg kan je gewoon lekker doorrijden, maar de terugweg kan misschien wel problematisch verlopen. Vooral op de snelwegen tussen Oostenrijk en München worden lange wachtrijen verwacht. De combinatie van veel vakantieverkeer dat de grens oversteekt en grenscontrole is funest. Op de grenzen bij Kufstein (A93) en Salzburg (A8) houdt de VID op de drukste momenten rekening met vertragingen die oplopen tot ruim een uur. Ook op de A7 bij Füssen is er vertraging. In de nacht is de vertraging minimaal, zo leert de ervaring sinds de invoering van de verscherpte controles.

Ga je naar Frankrijk op vakantie? Dan kan je de files heel eenvoudig vermijden. Wil je de wachttijden omzeilen, dan kun je het beste via Luxemburg reizen. De grenscontroles zijn daar namelijk al opgeheven en je kan daar dus lekker doorrijden. Besluit je om wel via Lille naar het zuiden te reizen, dan kan het zomaar zijn dat je 2 uur in de zogeheten grensfile staat.

Bron: VID.nl 

Lees ook:Met de auto naar Oostenrijk? Langere wachttijden door grenscontroles
Lees ook:Vluchtelingencrisis: Duitsland voert grenscontroles in
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Deze zomer naar Frankrijk? Lange files verwacht door grenscontroles

Geen reacties // Reageer