Zaterdag: Files op wegen vanuit de Alpen

file

De kerstvakantie is alweer bijna voorbij. Dit weekend pakt iedereen zijn spullen weer in en rijden weer terug naar Nederland. Zaterdag 2 januari wordt het dan ook druk op de wegen vanuit de Alpen door terugkerend wintersportverkeer .

Duitsland
In Duitsland wordt het zaterdag 2 januari druk op de wegen vanuit de Alpen. Ook op zondag ook wat meer drukte, veel mensen keren dan terug van hun vakantie. De grootste kans op files is zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur op de:
- A9/A3 München – Neurenberg – Würzburg
- A5 Bazel  – Karlsruhe
- A7 tussen Füssen en Ulm
- A8 Zalzburg – München

Oostenrijk/Zwitserland
Zaterdag 2 januari wordt het druk op de wegen in Oostenrijk door terugkerend wintersportverkeer. De grootste knelpunten zijn de:
- A10 Salzburg – Villach
- B179 tussen Füssen en Nassereith
Het terugkerend wintersportverkeer moet bij de grenzen naar Duitsland rekening houden met vertraging door strenge grenscontroles. Files staan er dan vooral op deA10 bij Salzburg, de A12 Innsbruck – Kufstein en op opnieuw op de B179 bij de Fernpas.

In Zwitserland wordt het op de zaterdag 2 januari druk op de weg door terugkerend wintersportverkeer, zonder dat er sprake zal zijn van een verkeerschaos. De grootste kans op files is er op de:
- A2 Chiasso-Bazel, bij de St. Gotthardtunnel
- A1/A3 bij Zürich
- A1/A9 bij Lausanne

Frankrijk
Op de wegen vanuit de wintersportplaatsen wordt het op zaterdag 2 januari druk. De piek ligt tussen 09.00 en 12.00 uur. Drukste wegen zijn de:
- A40 Chamonix – Mâcon (bij Chamoisetunnel, Chamonix)
- A43 Chambéry – Lyon (bij Chambéry en Bourgoin-Jallieu)
- RN85 Gap – Grenoble bij Grenoble
- RN90 Bourg St. Maurice – Albertville bij Moûtiers

Italië
In Italië wordt het op de zaterdag 2 januari druk vanuit de skigebieden in het noorden. De grootste kans op files is op de A22 Bolzano – Brennero en de toegangsroutes vanaf de skistations in de Dolomieten.

Bron: ANWB

Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Dit weekend: Files op weg naar de sneeuw
Lees ook:Vrijdag: ANWB verwacht files op weg naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport

Geen reacties // Reageer