Dit weekend: Files van en naar de wintersport

Dit weekend wordt het wederom druk op de wegen in het Alpengebied door wintersportverkeer. Vooral zaterdag wordt het dringen op de wegen. Benieuwd waar de drukte is en waar het misschien vast komt te staan? Hieronder een handig overzicht.

Duitsland 
In Duitsland wordt het zaterdag druk op de wegen van en naar wintersportgebieden. De piek van de drukte ligt tussen 10.00 en 14.00 uur. Kans op vertraging is groot op de A7 Füssen – Ulm, A8 Salzburg - München,A9 München -Neurenberg.

Frankrijk
In Frankrijk wordt er zaterdag vooral vertraging verwacht ten oosten van Lyon op de A40 Mâcon - Chamonix, de A43 Lyon - Chambéry, de RN 85 Grenoble - Gap en op de N90 Albertville - Bourg St. Maurice, bij Moûtiers. Vooral die laatste kilometers naar de wintersportplaatsen kosten veel reistijd.

Oostenrijk
Zaterdag wordt het druk door wintersportverkeer. Bij de grenzen met Duitsland (Kufstein, Salzburg en Passau) vertraging door grenscontroles. De wachttijd kan oplopen van een kwartier tot een uur. Drukke wegen zijn: A10 Salzburg - Villach, tussen Salzburg en Bischofshofen, de A12 Kufstein - Innsbruck tussen Wörgl en Kufstein, de B179 Füssen - Nassereith, bij de Fernpas en de S16 Bludenz - Landeck bij Dalaaser- en Arlbergtunnel.

Zwitserland
In Zwitserland moeten wintersporters in beide richtingen met drukte rekening houden op de  op de A1 Zürich - Bern, de A2 Bazel - Chiasso en de A9 Martigny - Lausanne.

Bron: ANWB

 

 

Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Zaterdag: Files op wegen vanuit de Alpen
Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files door grenscontroles en wintersportverkeer

Geen reacties // Reageer