Wintersport: Vervroegde opening Franse skigebieden dankzij flinke sneeuwval

Vannacht heeft het weer gevroren in Nederland. Skiliefhebbers kijken al reikhalzend uit naar volgende maand, wanneer veel skigebieden in de Alpen weer geopend zijn. Gelukkig is er al veel sneeuw gevallen, waardoor diverse pistes al eerder opengaan dan gepland.

Sinds afgelopen weekend sneeuwt het volop in de Franse Alpen. Zo viel in Val Thorens maar liefst 130 centimeter. Verschillende Franse skigebieden openen dan ook vervroegd hun deuren: Zo kon je gisteren gratis van de pistes af in Courchevel en in Tignes is de dalafdaling al geopend (waar sinds 1 oktober ook al op de gletsjer kan worden geskied) De Alpe d’Huez opent de pistes op de top van het gebied. Ook gaan er verschillende langlaufgebieden open.

Na dit weekend wordt van week tot week naar de condities gekeken en bepaald of de gebieden open gaan. Dankzij de sneeuwval heeft Val Thorens de seizoensopening al met een week vervroegd naar 19 november. In de weken daarna openen de overige skigebieden, totdat deze op 17 december allemaal open zijn.

Benieuwd welke pistes al klaar zijn voor gebruik? Een overzicht van de gebieden die dit weekend openen kan je hier vinden.

Lees ook:Geen sneeuw: Franse skiresorts blijven gesloten
Lees ook:Zomer voorbij: Sneeuw in de Alpen
Lees ook:Wintersport: Hier kun je al skiën!
Lees ook:Eindelijk sneeuw op komst!
Lees ook:World Ski Awards: Val Thorens beste skigebied ter wereld

Geen reacties // Reageer