Later naar huis: Verkeershinder in Europa door winterweer

Wintersporters die vandaag weer naar huis gaan, krijgen op de terugweg te maken met flink wat overlast op de snelwegen. Vooral in Duitsland is het bar en boos. De ANWB adviseert vakantiegangers dan ook om pas aan het einde van de middag te vertrekken.

Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met zware weersomstandigheden. Vooral in het westen van Duitsland zijn de wegen verraderlijk glad door ijzel en wordt op de snelwegen langzaam gereden.

De ANWB waarschuwt dat in de wintersportgebieden een ijzige kou heerst. Temperaturen zakten de afgelopen dagen tot wel min 25 graden. Ook  zondag zijn op de meeste plaatsen de temperaturen overdag nog onder het vriespunt. Met name bij het vertrek kan dit voor accuproblemen zorgen.
Het is verstandig om tijdig te controleren of de auto het nog doet door een stukje te rijden. Dieselrijders kunnen beter op hun vakantiebestemming al tanken. Daar zit een toevoeging in de diesel waardoor die minder snel gaat vlokken in de kou.

Vooral in het westen van Duitsland verraderlijke omstandigheden op de weg door ijzel. Naar verwachting gaat de situatie in de loop van de zondag verbeteren. Na de zeer strenge vorst tot -20 in het zuiden en oosten is het daar nog altijd koud met ook overdag temperturen onder het vriespunt. Dat kan tot accuproblemen leiden.

De zware sneeuwval van de afgelopen dagen is voorbij in Oostenrijk en daarmee ook ook de grootste problemen voor het wegverkeer. Er valt nog wel sneeuw, dus ook op de snelwegen blijft het oppassen en wordt langzaam gereden. De hoeveelheid sneeuw op veel routes naar de wintersportplaatsen zorgt er voor dat vaak winterbanden/sneeuwkettingen noodzakelijk zijn. In de skigebieden is er verhoogd lawinegevaar.

Vertrekkende wintersporters moeten rekening houden met vertraging bij o.a. de grenstunnel bij Füssen en op de A12 bij de grensovergang bij Küfstein richting Duitsland.

Lees ook:Vanavond en morgen: Schiphol verwacht vertragingen door winterweer
Lees ook:Wintersport: Lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:Eindelijk sneeuw op komst!
Lees ook:Zwarte Woensdag: Boze boeren blokkeren Franse snelwegen
Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport

Geen reacties // Reageer