Wintersport: Lawinegevaar in Oostenrijk

In Oostenrijk is er dit weekend zoveel sneeuw gevallen, dat de autoriteiten nu waarschuwen voor lawinegevaar. In Oostenrijk is de kans op lawines zo groot dat het land spreekt van een ‘heikele’ situatie in de bergen. Dit weekend is er een meter sneeuw gevallen.

De deelstaten Voralberg en Tirol hebben het lawinerisico naar niveau 4 opgetrokken. Dat niveau komt slechts een paar dagen per jaar voor. Zeker boven de 2000 meter is het gevaar op grote lawines die tot in het dal komen extreem hoog. Ook in de lagere gebieden is het risico op lawines fors. De kans op lawines is zo groot door het pak verse sneeuw op een oud en matig sneeuwdek. Offpiste skiën wordt ernstig afgeraden.

Wil je weten in welke gebieden het lawinerisico geldt? Dat zie je op dit handige overzichtskaartje.

 

Lees ook:Op wintersport met Pasen? Lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:Wintersport: Hier kun je al skiën!
Lees ook:Volgende week: Lawinegevaar in de Alpen
Lees ook:Nog meer lawinegevaar door verse sneeuw in Alpen
Lees ook:Wintersport: Lawinegevaar in de Alpen

Geen reacties // Reageer