Dit weekend: Wintersporters in de file op weg naar de sneeuw

Zo’n 400.000 Nederlanders vertrekken deze voorjaarsvakantie naar de wintersportgebieden. Dit weekend (18 februari) begint de vakantie in de regio Noord. Een week later (25 februari) volgen de regio’s Midden en Zuid. Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Frankrijk is een goede tweede, daarna volgen Duitsland en Zwitserland.

Wie komend weekend met de auto naar de wintersport vertrekt moet rekening houden met lange files. Zaterdag 18 februari verwacht ANWB topdrukte op de wegen in Frankrijk en Duitsland. Dit is de verkeersprognose:

In Duitsland wordt het vrijdagmiddag de 17e februari al druk. Vervolgens is het zaterdagochtend de 18e aansluiten in de files op de A5 Karlsruhe – Bazel, A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München en op de A9/A99 bij München.

In Oostenrijk wordt het zaterdag 18 februari filerijden op de Fernpas, de B179,  tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg-Villach, op de A12 tussen Kufstein en Landeck en op de toegangsroutes naar de skigebieden in Tirol, Voralberg en Salzburgerland loopt het verkeer op veel plaatsen vast.
Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd loopt makkelijk op tot meer dan een uur.

In Frankrijk staan op zaterdag 18 februari de hele dag files ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon -Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers gaan erg langzaam.

In Zwitserland zijn de A1 Zürich – Bern en de A2 Bazel – Chiasso bij de St. Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.

Lees ook:Zaterdag: Files van en naar de wintersport
Lees ook:Dit weekend: Topdrukte naar de sneeuw
Lees ook:Dit weekend: Files op weg naar de sneeuw
Lees ook:Zaterdag: Files op wegen vanuit de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Files van en naar de wintersport

Geen reacties // Reageer