Top 10 populaire herfstbestemmingen; Zuid-Afrika in opkomst

Zuid Afrika is flink in opkomst als najaarsbestemming. Dat meldt Nu.nl. Het aantal boekingen voor de najaarsperiode is met 90% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Nieuwkomer in top 10

Vorig jaar stond Zuid-Afrika nog niet in de top 10 van de populairste herfstbestemmingen, die jaar heeft Zuid-Afrika wel een plekje weten te veroveren in de boekingslijsten. China en Japan zijn ook flinke stijgers ten opzichte van vorig jaar. China boekte een winst van 78% meer boekingen, Japan 58% meer dan vorig jaar.

Diversiteit

Zuid-Afrika heeft toeristen enorm veel te bieden en is in de herfstperiode bovendien erg aangenaam qua temperatuur. Safari’s zijn populair, evenals de uitgebreide moderne geschiedenis waarvan in het land veel sporen te zien zijn (denk aan Robbeneiland). Ook de band die Zuid-Afrika in het verleden met Nederland heeft gehad maakt het voor veel Nederlandse toeristen een interessante bestemming.

De top 10 met landen die goed scoren als herfstbestemming wordt aangevoerd door de Verenigde Staten, die hun eretitel dit jaar mochten verdedigen. Curacao en Indonesië stonden in 2011 nog in de top 10, maar zijn dit jaar verdwenen.

De top 10 populairste herfstbestemmingen:

1. Verenigde Staten

2. Canada

3. China

4. Verenigde Arabische Emiraten

5. Japan

6. Australië

7. Marokko

8. Thailand

9. Hong Kong

10. Zuid-Afrika

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:Canada heeft beste reputatie
Lees ook:Zuid Afrika populaire bestemming Nederlanders
Lees ook:Amerikanen irritantste toeristen
Lees ook:Zuid Afrika schiet weer olifanten af

Geen reacties // Reageer