Oad Reizen stopt met olifantenritjes

Oad Reizen is per direct gestopt het met aanbieden van ritjes op een olifant tijdens hun reizen. Dit hebben zij via onder andere Facebook laten weten. Deze keuze is gemaakt sinds de oproep van World Society of Protecting Animals (WSPA) om via sociale media zoveel mogelijk op te roepen het maken van olifantenritjes te stoppen. Het lijkt zo leuk, je bent op vakantie in India, Thailand of Sri Lanka en maakt een ritje op de rug van een olifant. Veel olifanten worden echter belabberd verzorgd. Volgens de (WSPA) zou het ritje voor de olifant zelfs een lijdensweg betekenen.

Slechte omstandigheden voor olifanten

Veel olifanten worden op jonge leeftijd ‘ontvoerd’ waarbij familieleden van het jong om het leven komen. Met veel geweld worden de dieren afgericht, tijdens hun toeristenjaren worden de dieren opgesloten en met stokken geprikt. Bovendien zouden de rugwervels van een olifant niet geschikt zijn voor het dragen van meerdere mensen.

Dringende brief

Oad Reizen is de eerste Nederlandse reisoperator die de ritjes op een olifant afschaft. De WSPA begon de actie via sociale media nadat zij op een dringende brief naar de reisorganisaties geen reactie hadden gekregen. Organisators als Djoser Reizen en Shoestring worden nu ook via sociale media benaderd om hun activiteiten met olifanten een halt toe te roepen.

Heb jij wel eens een ritje op de rug van een olifant gemaakt? Had jij het idee dat de dieren slecht behandeld werden? Met de kennis van nu, zou je dan nog dezelfde keuze maken?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Wil jij nog een olifantenritje maken nu je dit weet?
Lees ook:Olifant laat zien dat hij de sterkste is
Lees ook:Woedende olifant leeft zich uit op busje (filmpje)
Lees ook:Zuid Afrika schiet weer olifanten af
Lees ook:Olifant trapt gids dood in Thailand

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Oad Reizen stopt met olifantenritjes

 1. chrisis

  In Thailand en Sri Lanka op een olifant gereden…..Ik had totaal niet het idee dat zij slecht zouden worden behandeld.
  In Thailand werden de olifanten na de rit in de rivier “gewassen” en verder verzorgd….
  ten aanzien van wat je hen zou wensen idd een schamel bestaan, het zijn immers wilde dieren, die behoren vrij te zijn.
  Maar de mens ontneemt de dieren hun habitat….en de armsten zijn al lang blij iets te kunnen verdienen.
  En niet te vergeten de mentaliteit van ons Westerse mensen….wij beroven veel arme landen van hun grondstoffen, waardoor de oorspronkelijke bewoners tot de bedelstaf worden gedwongen.
  De multinationals weten daar immers heel goed de weg.
  Moeilijk, moeilijk….want wat gebeurd er met de olifanten als zij niet meer met toeristen rondrijden??? Ze zijn als werktuig nl overbodig, en een natuurlijk leefklimaat is er nog nauwelijks.
  Misschien een betere controle op het welzijn van de dieren??
  en daar ruchtbaarheid aan geven via de media…
  welke organisatie wel/niet.
  Men is immers voor een groot deel afhankelijk van toerisme.
  of ik het een volgende keer wel/niet zou doen?? ws afhankelijk van wat m’n intuitie zegt, en hoe de mahoud z’n olifant behandeld.

    /  
 2. Chantal

  Ik vond op een andere site een soortgelijk artikel: http://www.traveloo.nl maar wat ik me afvraag is inderdaag wat de alternatieven zijn voor de olifanten en de mensen die de olifanten beheren… Komt WSPA daar ook met goede suggesties voor? Op de WSPA site kan ik in ieder geval niks vinden..

    /  

Comments are closed.