Ondanks levenslang voor groepsverkrachters nog steeds veel mis in India

India heeft een flinke deuk in het imago opgelopen na de groepsverkrachting op een jonge studente die vervolgens aan haar verwondingen overleed. Niet veel later werd een Zwitserse toeriste verkracht door een zestal mannen. Deze mannen hadden haar man in elkaar geslagen en vastgebonden, waarna ze haar verkrachten. In India willen ze de wereld inmiddels laten weten dat ze de problemen serieus nemen en ze de daders er niet met een paar uurtjes schoffelen vanaf laten komen. De zes mannen die de toeriste verkrachtten zijn inmiddels veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen.

In maart van dit jaar werd er een wetsvoorstel ingediend om daders van verkrachtingen strenger te straffen in India.

Inmiddels is India bezig om het vertrouwen van de toeristen weer terug te winnen. Dit proberen zij te doen door middel van buttons, die mannen die werkzaam zijn in het toerisme en de horeca moeten gaan dragen. Met de ‘I respect women’-button moeten mannen uitdragen dat zij tegen geweld tegen vrouwen zijn en daardoor de vrouwen weer een veilig gevoel geven. De buttons worden uitgebracht in het Hindi, Arabisch, Chinees, Frans, Spaans, Italiaans, Koreaans, Russisch, Duits en Japans.

Niet iedereen is er van overtuigd dat door middel van de buttons toeristen weer naar India zullen reizen. Volgens critici zal een button daar niet bij helpen, want een ieder kan een button opspelden, ook mannen die wel kwade bedoelingen hebben. Bovendien hebben vrouwen in India nog altijd een slechte positie; er komen veel gedwongen kindhuwelijken voor, er vindt sociale uitsluiting van weduwes plaats en wanneer vrouwen verdacht worden van overspel, de bruidsschat niet hoog genoeg is of een huwelijksaanzoek geweigerd wordt krijgen vrouwen regelmatig te maken met zuuraanslagen waardoor zij voor het leven verminkt zijn.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Toeriste Rio de Janeiro verkracht door twee mannen
Lees ook:Toeristen gestenigd en levend begraven
Lees ook:Nederlanders beroofd in Nieuw Zeeland
Lees ook:Verkrachtingen India oorzaak van deuk in reputatie
Lees ook:Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India

Geen reacties // Reageer