Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek

De Caribbean zijn het hele jaar door te bezoeken. Door de ligging dicht bij de evenaar is de temperatuur vrij constant. Het hele jaar door kan er regelmatig een hevige tropische bui vallen. Tijdens het regenseizoen, van juni tot december, kan het flink regenen. Dit zijn normaal gesproken echter tropische buien die niet de hele dag duren. Wel zul je in deze periode ook meer bewolking hebben. Het regenseizoen is in het Caribisch Gebied ook wel bekend als het orkaanseizoen. Door de zuidoostelijke ligging van de zogenoemde benedenwindse eilanden is het risico op orkanen niet erg groot. De orkanen die hier passeren zorgen over het algemeen voor veel wind en regen, maar richten niet veel schade aan. De beste reistijd op de bovenwindse eilanden is van december tot en met april. Op de benedenwindse eilanden is de reistijd het hele jaar door geschikt.

Bekijk de ‘beste reistijden-kalender’.
Hierin vind je overzichtelijk welke bestemmingen in welke maand de beste reistijd hebben.

Antillen; Aruba, Bonaire, Curacao

Dit paradijs heeft eigenlijk het perfecte vakantieklimaat. Het is er het hele jaar zo’n 27 graden. Jammer genoeg liggen de eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustachius binnen de hurricane zone. Zij kunnen van juli tot oktober te maken krijgen met harde winden en zelfs een orkaan. Aruba, Bonaire en Curaçao worden zelden bedreigd. Maart tot en met augustus zijn voor Aruba, Curacao en Bonaire de beste reisperiodes. Dan is er het minste regen en het hoogste aantal zonuren.

Jamaica

Jamaica is een bestemming waar je het hele jaar door naar toe kunt, dankzij het tropisch maritiem klimaat. De temperatuur schommelt altijd ergens tussen de 25 en 28 graden. De beste periode om het land te bezoeken is tussen december en april. Tussen mei en november is het er minder druk. In mei, juni en van september tot november valt de meeste regen. De periode van augustus tot oktober is de periode van de orkanen.

Cuba

Cuba heeft een aangenaam subtropisch klimaat met temperaturen tussen de 20 (winter) en 35 (zomer)graden. De beste reistijd is vanaf november tot april (buiten het ‘regen’-seizoen en aangename temperaturen)

Dominicaanse Republiek

De beste reistijd is vanaf november tot april. Voor kitesurfen zijn de maanden januari tot oktober geschikt. Walvissen kun je alleen bekijken van half januari tot half maart. In augustus is het erg warm.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Beste reistijd Midden Oosten: Jordanië
Lees ook:Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname
Lees ook:Beste reistijd Midden Amerika december-april: Mexico, Guatemala, Costa Rica, Panama
Lees ook:Beste reistijd Azië: Thailand, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka, India, China
Lees ook:Beste reistijd Australië en Nieuw Zeeland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek

  1. Vakantie in Curacao

    Jammer dat Curacao of Aruba niet appart word beschreven… Die eilanden verschillen nogal, ook al zou je dat niet snel denken.

      /  

Comments are closed.