Sociaal project voor jongeren in Frankfurt is ware toeristentrekpleister

Ze zochten een plekje om te laten zien dat graffiti niet alleen maar vandalisme is, maar ook kunst kan zijn. De sociaal werker Stefan Mohr zocht voor jongeren die in moeilijkheden verkeerden een podium om hun graffitikunsten tentoon te stellen. Ze vonden deze plek rondom de bouwplaats van de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Ze kregen toestemming van de ECB, die hier haar nieuwe hoofdkantoor bouwt, om hier aan de slag te gaan en kregen zelfs een subdisie van 10.000 euro.

Inmiddels is de enorme omheining rondom de bouwplaats een ware outdoor-expositieruimte voor de graffitikunstenaars. Tegenwoordig komen er zelfs graffiti-artiesten vanuit de hele wereld om hier te werken, en is de ruimte een ware toeristentrekpleister geworden.

Bijzonder aan de schilderingen is dat deze vaak een politieke lading hebben. Ook de Europese Centrale Bank wordt regelmatig bekritiseerd in de kunstwerken. De ECB heeft daar echter geen commentaar op. ‘Ze vertellen ons niet welke onderwerpen we al dan niet mogen schilderen. De enige onderwerpen die taboe zijn, zijn fascisme en seksisme,’ laat Mohr weten aan The Guardian.

De kunstwerken zullen zeker heel 2014 nog te zien zijn. De schilderingen worden daarna geveild. De opbrengst is bedoeld voor sociale projecten in Frankfurt. De eerste twee werken zijn echter al verkocht; aan de ECB en computermiljardair Michael Dell.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Foto: bouwvakker in Oekraïne
Lees ook:Litouwen voert euro in per 1 januari 2015
Lees ook:Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa
Lees ook:Vliegen naar VS veel goedkoper
Lees ook:Vliegtuig met Poolse president stort neer, alle 132 passagiers dood

Geen reacties // Reageer