‘s Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden

Treesiepopsicles / Foter / CC BY-NC-ND

Last van vliegangst? En wil je hier overheen komen? Probeer het dan eens op het traject Westray – Papa Westray. De vlucht tussen deze twee Schotse eilandjes duurt namelijk, met wind in de rug, maar 47 seconden. Wanneer er tegen de wind in gevlogen moet worden duurt de vlucht zo’n 2 minuten. 

De afstand tussen de beide luchthavens van de Orkney-eilanden is 2,8 kilometer. De vluchten worden vanaf april uitgevoerd door de Schotse vliegmaatschappij Loganair. Er heeft een hevige concurrentiestrijd plaatsgevonden voor het contract van deze vluchten.

Het kan er nog wel eens druk gaan worden op het eilandje. De bekende Amerikaanse reisjournalist heeft het eilandje Papa Westray uitgeroepen tot zijn favoriete Engelse bestemming. Het eilandje, dat in 2009 slechts 70 inwoners telde, heeft een aantal best interessante bezienswaardigheden. Zo staat er het oudst bewaard gebleven boerderij van Noord-Europa, die gebouwd is in ongeveer 3500 voor Christus. Ook staat er een kapel gewijd aan een vrouw die in de achtste eeuw haar ogen uitstak nadat zij een liefdesbrief van de koning had gekregen. Zij ging later in een nonnenklooster wonen en is later heilig verklaard. De kapel die aan haar gewijd is, is later een pelgrimsoord geworden voor mensen met oogproblemen. Ook kent Papa Westray een prachtige natuur waar vogels broeden en bijzondere planten groeien.

De vluchten van Westray naar Papa Westray zijn in verhouding wel duur. Voor een retourticket betaal je 47 euro, wat neerkomt op 50 cent per seconde. Op de foto hierboven zie je het gebouw van de luchthaven van Papa Westray.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Privé-eiland te koop, kosten 3 miljoen
Lees ook:Te koop: Dorp dat diende als inspiratie voor misdaadschrijfster Agatha Christie
Lees ook:Festivals wereldwijd: International Roots Festival Gambia
Lees ook:Villa Trapp opent de deuren in Oostenrijk
Lees ook:Tot 50% korting op hotels wanneer je met EasyJet vliegt

Geen reacties // Reageer