De “Must Sees” van Noord-Engeland

alnwick-castleDe mogelijkheden zijn eindeloos voor een vakantie naar Engeland. In het zuiden van Engeland vind je de wereldstad Londen, de bekende universiteitssteden Cambridge, Oxford en vergeet ook zeker de White Cliffs van Dover niet. Ook het noorden van Engeland heeft ontzettend veel te bieden. Vandaag geef ik je drie echte “must sees” voor het noorden van Engeland.

Kastelen

In Engeland barst het van de kastelen. Alnwick Castle bijvoorbeeld, gelegen in het uiterste noorden van Engeland en bekend geworden door de Harry Potter films. Dit kasteel was namelijk het decor van het welbekende “Zweinstein”, dé school waar tovenaars opgeleid werden. Daarom kun je dit kasteel met de familie eigenlijk niet overslaan als je in de buurt bent. Duik in de geschiedenis, verkleed je als ridder en neem deel aan een echte cursus bezemsteelvliegen.
Overnachten in een kasteel is trouwens ook een van de mogelijkheden. Op en top romantiek vind je in het kasteel Lumley Castle. Meer dan 600 jaar oud en voorzien van echte authentieke hemelbedden. Zo voel je je meteen een echte koning of koningin.

Lake District

Het Lake District is een nationaal park en echt een pareltje in het noorden van Engeland. Het is een gebied van uitersten met uitgestrekte meren en prachtige bergpassen. Tevens ook de geboorteplaatse van Beatrix Potter die je waarschijnlijk wel kent van het boek Peter Rabbit. Alleen al voor de prachtige natuur is het Lake District meer dan de moeite waard. Heerlijk toeren door het afwisselende landschap doe je hier.

Hadrian’s Wall

In het verleden zijn er vele veldslagen geweest tussen de Schotten en de Engelsen. De muur Hadrian’s Wall is gebouwd in de Romeinse tijd. Het doel van deze muur was om de Romeinse noordgrens te beschermen tegen binnenvallende stammen vanuit (het latere) Schotland. Helaas zijn niet alle delen van de muur meer in tact maar een groot deel nog wel. Tegenwoordig is dit een bekende wandelroute waarbij je langs en over de muur kunt lopen.

Geïnspireerd geraakt en wil je zelf eens naar het noorden van Engeland? Boek dan een vakantie naar Engeland. Je kunt vliegen, met de trein maar ga in stijl op reis naar Engeland met de ferry!

Geen reacties // Reageer