Hotelreport: Stadsherberg in Sneek

Afgelopen weekend bracht ik in het kader van de staycation-trend op uitnodiging van Beleef Friesland en Cherry Picker door in eigen provincie: Friesland. Tijdens deze reis wilde Beleef Friesland laten zien wat Friesland zoal te bieden heeft, op het gebied van watersport, maar ook wat er in de watersportgebieden nog meer te beleven valt. Hun slogan is dan ook: Beleef Friesland, water en méér.

Het gebeurt niet vaak dat je de allereerste persoon bent die in een pas geopend hotel mag slapen, nog voordat er andere gasten in geslapen hebben. Tijdens onze persreis door Friesland maakte ik het mee! De Stadsherberg in Sneek was na een grondige verbouwing door de familie Feenstra helemaal klaar voor haar eerste gasten en wij hadden het geluk dat wij dat mochten zijn. Het hotel met negen luxe kamers is gevestigd in hartje Sneek en met een beetje geluk heb je een kamer aan de voorzijde. Van daaruit heb je uitzicht op de beroemde Waterpoort.

De Stadsherberg in Sneek heeft een rijke historie. Van 1930 tot aan haar dood in 1996 was het Jikke Ozinga die hier het hotel runde. Het maakte van haar de oudste hoteleigenaar van Nederland. Jikke Ozinga was een markante persoonlijkheid, die ook veel gedichten en maatschappijkritische stukken schreef. Daarnaast was ze gedurende de oorlog actief in het verzet, waar ze in 1980 een koninklijke onderscheiding voor kreeg.

Ik ben enthousiast over de verschillende hotelkamers. De kamers zijn ruim van opzet, hebben grote bedden en zijn modern ingericht, al zijn er ook kringloopitems in de kamers te vinden. Al met al een goede mix van modern met vintage. In een aantal kamers heeft men tevens de luxe van een kitchenette.

De Stadsherberg beschikt over een klein café, waarin ‘s ochtends het ontbijt wordt geserveerd en waar binnenkort ook gegeten kan worden vanaf de kaart. Buiten het café is een terras, waar men met mooi weer kan genieten van wat men het mooiste stukje Sneek noemt.

Het hart van Sneek is de laatste jaren behoorlijk onder handen genomen en is getransformeerd in een modern stadshart, waar de rijke historie nog op elke hoek van de straat te vinden is. Met de opening van de Stadsherberg, waar rekening is gehouden met de wensen van de gasten anno 2014, maar waar tevens de historie van het pand in ere wordt gehouden, heeft Sneek er weer een prachtige overnachtingsmogelijkheid bij, waar Snekers trots op kunnen zijn.

Voor de comfortkamers is er een vanafprijs van 95 euro, de deluxekamers zijn vanaf 105 euro.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Reis naar Friesland? Het water op!
Lees ook:Villa Trapp opent de deuren in Oostenrijk
Lees ook:Jumbo omgebouwd tot hotel op luchthaven in Zweden
Lees ook:Eerste Four Seasons opent in India
Lees ook:Muziekhotel, waar je bij de roomservice gitaren kunt bestellen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hotelreport: Stadsherberg in Sneek

 1. Linda de Jong

  Jazeker, heel veel geluk. Nog steeds lief dat ik de kamer aan de voorkant kreeg. Heb genoten van het hotel en je stukje.

  Groetjes,
  Linda de jong

    /  
  1. Johanna Kommerie - Gercama Auteur

   Het was/is je gegund, met zulke herinneringen aan de Waterpoort móet je ook wel aan de voorzijde slapen natuurlijk!

     /  

Comments are closed.