Omstreden bodyscanner verdwijnt van Amerikaanse luchthavens

Daquella manera / Foter.com / CC BY

De bodyscanners die in Amerika net iets teveel van het goede lieten zien op de scans worden definitief verwijderd van de Amerikaanse luchthavens. Dat heeft de Amerikaanse luchthavenorganisatie Transportation Security Administration (TSA) bekendgemaakt. In 2010 raakten de bodyscanners in opspraak omdat het lichaam van de gescande wel heel duidelijk op beeld verscheen.

De fabrikant van de bodyscanners had de opdracht gekregen om de software dusdanig aan te passen dat er minder van het lichaam te zien zou zijn. De fabrikant haalde de vastgestelde deadline niet, waardoor de scanners nu verwijderd gaan worden. In totaal zijn er op Amerikaanse luchthavens 174 van dit type bodyscanners in gebruik.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Liever bloot dan dood, alles wat je moet weten over bodyscanners op Schiphol
Lees ook:Lichaam Nederlandse jongen gevonden in Noorse rivier
Lees ook:Crisis nekt Disneyland Parijs; 1 miljoen bezoekers minder
Lees ook:Bodyscans of geen bodyscans?
Lees ook:Flitspaalsignalering; waar mag je er gebruik van maken en waar niet?

Geen reacties // Reageer