Voordelige romantische lentebestemmingen

De prijsvergelijker Vliegen.idealo.nl heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van vliegtickets van romantische lentebestemmingen. Het voorjaar, seizoen van de romantiek, leent zich uitstekend voor een mooie stedentrip. En juist in de lente, voordat het hoogseizoen is aangebroken, is een weekendje weg naar een Oost- of Zuid-Europese stad een voordelige manier om er samen even tussenuit te gaan. 

Venetië

Venetië is de ideale stad om even te ontsnappen aan de moderne hectiek van smartphones en tablets. Dankzij het vervoer over water en de smalle, kronkelende steegjes wordt je gedwongen over te gaan in een langzamer tempo. Eindelijk tijd om stil te staan bij de schoonheid van het leven en de liefde. Even aandacht alleen voor elkaar. Raak samen hopeloos verdwaald in het doolhof van middeleeuwse steegjes waar je steeds weer een ander prachtig bruggetje of idyllisch pleintje tegenkomt. En aan het eind van de dag stap je gewoon een osteria binnen voor een authentieke maar voordelige maaltijd. Voor 72 euro heb je deze lente al een retourticket Venetië.

Praag

De hoofdstad van Tsjechië is de roerige 20e eeuw vrij ongeschonden doorgekomen. Geplaveide  straten, ouderwetse straatlantaarns en paardekoetsen zorgen ervoor dat je je waant in begin 19e eeuw. Maak een romantische tocht over de Moldau-rivier in een replica van een eeuwenoude boot. Stap uit onder een brug en geniet van een Tsjechisch biertje en accordion-muziek. ‘s Avonds, als het donker is, kun je heerlijk wandelen in de omgeving van de gotische Karelsbrug. De Praagse burcht, het Nationaal Theater en de Sint-Nicolaaskerk zijn dan prachtig verlicht en zorgen voor een adembenemend uitzicht. De prijzen voor een retourvlucht naar Praag liggen rond de 69 euro.

Gerona

Binnen de imponerende stadsmuren van deze voormalige Romeinse nederzetting in Spanje liggen kerken en kathedralen, voormalige synagoges en kleine paleizen uit verschillende middeleeuwse tijdperken. Wandel over de keien langs slingerende weggetjes en door hoge poorten, en breng een ode aan je geliefde vanaf een smeedijzeren balkonnetje. In Gerona houden de mensen het middeleeuws verleden van hun stad levend door regelmatig mee te doen aan een sessie historical role-playing. Dus wees niet verbaasd als je plotseling een monnik in een bruine pij of een ridder in een harnas tegenkomt! Retourtickets van Nederland naar Gerona zijn er dit voorjaar al voor 56 euro.

Klassieke bestemmingen voor een romantisch weekend

De klassieke romantische steden zoals Parijs, Nice en Marrakech behoren nog altijd tot de populairste bestemmingen onder verliefden. Wanneer je kunt profiteren van de vroegboekkortingen van luchtvaartmaatschappijen, is het ook voor deze bestemmingen mogelijk om een voordelig romantisch weekend te boeken. Hoewel de prijzen van vliegtickets kunnen variëren, blijken ze met name tijdens de lente vaak heel gunstig uit te vallen.

Alle prijzen zijn van 25.03.2013, 14:00 uur, per persoon, retour inclusief toeslagen en belastingen. Prijzen kunnen nu hoger zijn.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Last minute aanbieding: valentijnsdag met je geliefde in Berlijn, Barcelona of Praag
Lees ook:De meest romantische bestemmingen voor Valentijnsdag
Lees ook:VakantieVeilingen introduceert de Veiling van de Dag.nl
Lees ook:10 goedkoopste steden volgens TripAdvisor
Lees ook:London meest populaire kerstshopbestemming

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voordelige romantische lentebestemmingen

  1. Idealo

    Leuk stukje Johanna!

      /  

Comments are closed.