Sri Lanka veilig voor toeristen

Diverse media berichten dat er in 15 maanden tijd bijna 4000 doden zijn gevallen in Sri Lanka door het conflict met de Tamil Tijgers. Europese waarnemers dringen er bij de regering en de Tamil op aan zich te houden aan het staakt het vuren dat 5 jaar geleden is afgesloten. Vanaf 1983 strijden de rebellen voor een onafhankelijke staat voor de ruim drie miljoen Tamils in Sri Lanka. Hoewel er de afgelopen jaren meerdere pogingen ondernomen zijn het conflict op te lossen, is die oplossing er nog steeds niet. In het najaar van 2006 laaide het conflict weer op, nadat de Tamil Tijgers diverse aanslagen pleegde op o.a. een marinehaven bij de toeristische stad Galle. Vredesonderhandeling in oktober leverden niks op. Toch is de situatie momenteel aan het verbeteren. Sri Lankaanse media meldden dat de Universiteit op het schiereiland jaffna weer geopend wordt en de Verenigde Naties helpen bij het opzetten van voedseltransporten naar het schiereiland. Jaffna was maandenlang een ontoegankelijk gebied, omdat de enige weg daar naartoe afgesloten was.

 

 

Toeristen mijden massaal het tropische eiland in de Indische Oceaan. Het aantal Nederlandse toeristen is ten opzichte van vorig jaar meer dan gehalveerd. Toch is het voor toeristen nog steeds een veilige bestemming. Het conflict speelt zich met name af in het noorden en oosten van Sri Lanka, een gebied waar toeristen nooit komen. Tamil Tijgers hebben het niet gemund op toeristen. In die ruim 20 jaar dat het conflict speelt is er dan ook nooit een toerist om het leven gekomen.

Sri Lanka heeft de toerist veel te bieden. Groot voordeel van dit land is dat het net zo groot is als Nederland en België samen, zodat je nooit grote afstanden hoeft af te leggen om de hihglights van het land te ontdekken. Sri Lanka biedt een mix van prachtige historische cultuur, volop mogelijkheden voor actieve vakanties in het hoogland, Nationale Parken met wildlife, de mooiste stranden en een gastvrije en vriendelijke bevolking. Reizen in Sri Lanka is goedkoop, maar helaas is het niet meer mogelijk rechtstreeks vanuit Nederland naar Colombo te vliegen. Maar vanaf Düsseldorf kun je wel goedkoop naar deze prachtige bestemming vliegen.

 

Lees ook:Reisadvies Sri Lanka. Is reizen in Sri Lanka veilig?
Lees ook:Actueel reisadvies voor Sri Lanka in 2010. Is Sri Lanka veilig?
Lees ook:Kan ik veilig naar Sri Lanka reizen?
Lees ook:Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka
Lees ook:Vraag naar Sri Lanka neemt weer toe

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Sri Lanka veilig voor toeristen

 1. Frans

  Volgens mij vergeet de reporter de charter-vluchten: Martinair vliegt wekelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Colombo; retourvlucht (zonder overstappen)via Malé (Maledieven).

    /  
 2. Ronald Izendooren

  Helaas, Martinair stopt vanaf eind maart met vliegen naar Colombo.

    /  
 3. Berrie Vereijken

  Sri Lanka zou zelf op 1 febr. starten met Low budget vluchten.
  Helaas nog niets gehoord. Het land is afhankelijk van toeristen.
  Kijk voor info op mihinlanka.com

    /  
 4. ans de koning

  Heel goed dat de verslaggever aangeeft dat Sri lanka een prachtig eiland is. Het land kan zich veel beter ontwikkelen als er meer toeristen komen. Dus kom. De reisorganisaties zijn niet gek, dus bezoeken geen van allen de “zg” gevaarlijke plekken. Wij van St Ayubowan Sri Lanka ondersteunen de armen op het eiland en hopen dat veel mensen het eiland gaan bekijken. Het zal ze niet spijten zoveel verschillende landschappen,cultuur, enz op een eiland zie je niet verder in de wereld.

    /  
 5. ans de koning

  Heel goed dat de verslaggever aangeeft dat Sri lanka een prachtig eiland is. Het land kan zich veel beter ontwikkelen als er meer toeristen komen. Dus kom. De reisorganisaties zijn niet gek, dus bezoeken geen van allen de “zg” gevaarlijke plekken. Wij van St Ayubowan Sri Lanka ondersteunen de armen op het eiland en hopen dat veel mensen het eiland gaan bekijken. Het zal ze niet spijten zoveel verschillende landschappen,cultuur, enz op een eiland zie je niet verder in de wereld.

    /  
 6. Rudy van Zuilekom

  Wij hebben voor de komende zomer (2007) met het gehele gezin een reis gepland naar Sri Lanka.
  Door alle berichtgeving begin ik te twijfelen of het nog wel zo verstandig is om te gaan?

    /  
  1. Veerle Ranson

   Hoi
   Hoe was jullie ervaring vorige zomer in Sri Lanka?
   Wij zijn van plan deze zomer te gaan maar kunnen de reisadviezen moeilijk inschatten.
   Er geldt nu wel een positief reisadvies…..
   Groetjes,
   Veerle

     /  
 7. Janssen

  Ik zou zeggen het is niet verstandig. Kijk maar aan Engeland die hebben al een negatief reis advies gegeven. Het is erg gevaarlijk daar. Mijn neef is een maand geleden Sri Lanka geweest, hij had een reis geboekt voor 2 weeken maar na een dag toen hij in Sri Lanka was meteen omgeboekt naar Male. Want de huidige regering is tegen de buitenlanders en regering is bezig met ontvoeren van al die rijke mensen om geld te vragen.

    /  
 8. Frans

  Ans de Koning weet echt niet wat er aan de hand is in Sri Lanka. Kijk maar die Tamils die zijn zielig toch! De regering is bezig met doden van Tamils met toeristen geld. Dus ik vind wie naar Sri Lanka gaat als toeristen, die ook bijdraagt aan de SL regering om die Tamil mensen te doden. Dus ik zou niet naar SL te gaan er zijn heel veel andere landen die echt hulp nodig hebben van de toeristen kies maar eentje er uit!

    /  
 9. S&J

  jullie hebben er geen verstand van! Lees even iets van de Tamiltijgers, dit verzinnen jullie terplekke! Tijgers zijn helemaal niet zielig, ze vermoorden onschuldige kinderen!! Dit is wat er speelt, niet wat jullie schrijven!!

    /  
 10. Joke Ket

  8 februari 2008 vlogen wij naar Sri Lanka. Na 2 dagen zijn we doorgereisd naar Kalpitiya (www.kalpitiya.nl). Hier kun je lezen hoe onze bevindingen aldaar zijn geweest. Daarna 2 weken rondgereisd waarbij bewust is besloten om in ieder geval drukke markten, busstations en treinreizen te vermijden. Ook de hoofdstad Colombo hebben we op uitdrukkelijk advies van de Singalese bevolking vermeden. Natuurlijk kun je niet alle risico’s vermijden maar dat kun je ook niet in Nederland als je je op de weg begeeft. Er zijn verschillende checkpoints waar de toeristen geen problemen van ondervinden, hooguit wordt af en toe je paspoort gevraagd en bekeken. De bevolking is reuze vriendelijk. De plaatsen de we bezocht hebben zijn: Pollonaruwa (overnachting Giritale), Kandy (Thilanka hotel), Dikwella (Paradise, klein hotelletje) Hikkaduwa (eveneens klein hotel) Helaas bij de terugvlucht 10 uur vertraging en tot onze stomme verbazing zocht Martinair een hotel uit aan de andere kant van Colombo. Wat we al die tijd hadden vermeden moesten we nu de weg rijden tussen Colombo en het vliegveld. Voor ons onbegrijpelijk. Sri Lanka’s toeristengebied is prima te verblijven maar blijf waakzaam.

    /  
 11. Veerle Ranson

  Hoihoi
  Blij dit even te lezen (toch positief nieuws!)nadat ik al heel wat informatie gelezen had over het negatief reisadvies.Gisteren onze tickets betaald maar nu zitten we met een dubbel gevoel….Er komt la lang geen nieuws meer vanuit Sri Lanka en we gingen er dan ook van uit dat het daar nu wel oké was. Na de boeking zijn we ons toch maar eens gaan informeren en we schrokken wel vanhet nieuws! We kunnen niet terugvallen op de annulatieverzekering omdat er geen sprake is van een ‘officieel negatief reisadvies’. Na een telefoontje met de ambassade in Nederland blijkt er nu wel een positief advies te gelden. Het land is veiliger dan ooit! Het openbaar vervoer wordt wel beter vermeden.
  Moeilijk in te schatten allemaal maar ik ben nu wel bang en vraag me af of ik nog van die reis ga kunnen genieten???
  Reacties zijn altij welkom !!!!

  Groetjes,
  Veerle

    /  

Comments are closed.