Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf

De meeste Nederlanders vliegen vanaf Schiphol naar de meest uiteenlopende bestemmingen over de hele wereld, maar regionale luchthav ens komen steeds meer op. Wist je dat je vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar vele Europese en  intercontinentale bestemmingen kunt vliegen? Colombo, Bangkok, Jakarta, Beijing, Kaapstad en nog veel meer. Steeds meer grote luchtvaartmaatschappijen gebruiken Düsseldorf als luchthaven. LTU is een Duitse charterairline (een soort Martinair) en vliegt naar vele bestemmingen voor gunstige prijzen. Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt naar Dubai, vanwaar je naar vele Aziatische bestemmingen kunt vllegen. Deze tarieven zijn met name in juli en augustus zeer gunstig, omdat deze periode voor vluchten naar Dubai geen hoogseizoen is. Vandaag werd bekend dat Mahan Air, de Iraanse maatschappij, dageliks gaat vliegen naar Bangkok (via Teheran).

Vliegen vanaf Düsseldorf kan je zo een paar honderd euro schelen, ook omdat de luchthavenbelasting veel lager is dan wanneer je van Schiphol vertrekt.

Düsseldorf is vanuit Nederland makkelijk te bereiken. Je kunt je auto vrij goedkoop parkeren bij de luchthaven (long haul), maar ook met de trein ben je er zo. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem kun je per ICE naar Düsseldorf Hauptbahnhof reizen en daar overstappen op de skytrain naar de luchthaven.  Een retourtje met reductie kost je zo'n 64 euro.

Lees ook:Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland
Lees ook:Goedkoop vliegen vanuit Bangkok naar diverse bestemmingen in Azië
Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Met Air Berlin goedkoop vliegen naar verre bestemmingen?
Lees ook:Met KLM goedkoper vliegen vanaf Dusseldorf. Mag je dan in Amsterdam in of uitstappen?

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf

 1. sylke

  ik ga in de zomer ook vanaf dusseldorf naar orlando. scheelde dik 400 euro per ticket met schiphol.

    /  
  1. anita

   waar heb je geboekt? Kun je me een adres geven.

   BVD Anita

     /  
   1. Germaine

    Ik wil in september naar Florida gaan.Hoe moet ik dit regelen en
    waar?
    Scheelt het inderdaad honderden euro’s?
    Bedankt, Germaine

      /  
 2. Siemen de Haan

  Wat scheelt het ons 3en ipv via schiphol

  2 volw en een kind van 1 jaar

  gaarne reaktie

  luchthavenbelasting is bij schiphol buiten al proporties 153 euro per ticket

    /  
 3. Ronald Izendooren

  Beste Siemen,

  Dat antwoord moet ik je schuldig blijven. Dat hangt af van diverse factoren; welke luchtvaartmaatschappij, wanener vertrek je etc? Er zijn diverse sites op internet zoals vliegwinkel.nl waar je zelf kunt kijken wat een ticket naar Bangkok kost vanaf Düsseldorf en die kun je dan ook vergelijken met vliegen vanaf Amsterdam op dezelfde datum. Je moet er wel even voor zoeken, maar dat loont.

    /  
  1. nina

   Ga deze zomer naar Thailand heb vele sites vergeleken voor goedkope tickets. Heb mij vliegticket naar Bangkok uiteindelijk geboekt op http://www.thailandreisgids.nl Hadden de beste prijs en waren trouwens heel behulpzaam met het uitzoeken.

     /  
 4. jeannet schaap

  In december willen wij met 6 personen naar bangkok vliegen via mahan air is dit het goedkoopste maar is dit wel te vertrouwen?tot nu toe allen nog maar geruchten gehoord over vertragingen. Wie heeft ervaring met mahan air?

    /  
 5. Tim

  Dusseldorf is inderdaad een goed vertrekpunt. Op mijn eigen site geef ik nog meer tips en probeer ik er meer te verzamelen!
  Groet
  Tim

    /  
 6. Jan Tabak

  Naast dusseldorf zijn er nog veel meer plaatsen van waar je goedkoop van vliegen. Ik heb getracht een overzicht te geven van de verschillende locaties en geef ook tips over hoe je gemakkelijker een goedkope ticket kan krijgen.

  kijk op http://www.jantabak.net/GoedkoopVliegen.html voor een mooi overzicht.

  Veel succes met de jacht!

  Jan

    /  
 7. Harry

  Wij zien de populairiteit van luchthavens als Dusseldorf, Hamburg, Frankfurt en Brussel ook terug in onze (www.stopover.nl) organische zoekresultaten. Ook het boeken van een vlucht vanuit Londen (+ LC-retourtje van AMS) kans veel geld besparen.

    /  
 8. Jan Tabak

  Wie nieuwschierig is zou eens moeten kijken op http://www.info2go.nl. Alle low cost airliners zijn gekoppeld aan hun bestemmingen (inclusief vertrek van Dusseldorf) en overzichtelijk gemaakt voor een vergelijking. Succes met het vinden van goedkope vluchten!

    /  
 9. Edgar

  hoi. Wij willen weer naar Orlando. vorige zomer geweest en geweldig. Toen waren de prijzen ook wat beter. Nu zijn ze harstikke duur. Hoe en waar heeft u geboekt dan NU. Ik vindt het ook interesant dan. U kan mij mailen op: [email protected]
  ik heb voor u een adres voor goedkoop huis en autoverhuur in Orlando ( Davenport / polk city ). Groetjes Edgar Tromp.

    /  
 10. Jan Tabak

  Hallo Edgar,

  Je zou op http://www.info2go.nl kunnen kijken en dan op de button “vergelijkers” klikken. Hier worden de 4 beste vergelijkers met elkaar vergeleken. Kies bij voorkeur de 3e, nl vliegticketzoeken en klik op Orlando als bestemming. Veel succes!

    /  
 11. jeroen

  let wel op als je met ryanair vliegt vanaf dusseldorf. zij vliegen niet van dusseldorf maar van weeze, net over de grens bij boxmeer, wat zij dusseldorf-weeze noemen.

  je zal niet de eerste zijn die hierdoor op de verkeerde luchthaven staat en de vlucht gaat missen

    /  
 12. paul

  Klopt helemaal!

  Mijn klanten zijn soms wel 300 euro goedkoper uit wanneer zij vanuit dusseldorf naar Oeganda vliegen (Duusseldorf-Amsterdam-Oeganda). Pak je de vlucht rechtstreeks uit Amsterdam, is deze fors en fors duurder! De laatste tijd kiezen steeds meer reiizgers om vanuit dusseldorf te vliegen!

    /  
 13. willem

  Wij willen 21 november een weekje naar egypte en we willen vliegen vanaf dusseldorf, we willen boeken met D-reizen, maar misschien is het goedkoper om via een andere reisorganisatie te boeken…………wie geeft mij de gouden tip!

  Groeten Jacueline en Willem

    /  
 14. Ardy

  We willen naar Kaapstad en vanaf Amsterdam kost een ticket rond de € 1000,- dezelfde vlucht via Amsterdam vanaf Dusseldorf met hetzelfde vliegtuig kost € 650.-

  Het klinkt te bizar voor woorden. Vlucht vertrekt om 15.00 naar Amsterdam om daar uurtje later te landen en (let op) de volgende dag vanaf Amsetrdam naar Kaapstad te vliegen. Omgekeerd hetzelfde.

  Mijn vraag is: kan ik gewoon in Amsterdam instappen en de vlucht laten schieten vanuit Dusseldorf. Ik moet tenslotte pas de volgende dag vertrekken weer. Scheelt tijd en heeeel veel geld…

  Graag een reaktie of hier een uitspraak over is die mij dat recht geeft.

    /  
 15. iris

  Hoi, ik weet niet of iemand mij hiermee kan helpen. Ik wil in een termijn van 2/3 maanden naar india. Nou ben ik driftig op zoek naar een goedkope vliegticket. Ik wil een enkele vlucht boeken en de datum maakt mij eigenlijk niet uit. Tussenstops zijn ook niet van belang. Heeft iemand tips hoe ik deze het snelst kan vinden??
  Graag reactie!

    /  
 16. Willem

  Ik kwam deze site tegen die wellicht interessant is: http://www.vliegoverzicht.nl. Het betreft namelijk een duidelijk overzicht van alle maatschappijen en vliegroutes in Europa (vertrekkend vanaf NL, DU of BE). Erg handig als je goedkope tickets wilt zoeken. En volgens mij staan hierop wel alle goedkope maatschappijen, waarin vliegwinkel.nl etc dat niet hebben.

    /  
 17. Pingback: Met Air Berlin goedkoop vliegen naar verre bestemmingen? | Travel

 18. Pingback: Sri Lanka veilig voor toeristen | Travel

 19. Pingback: Vliegen via Keulen met GermanWings | Travel

 20. Pingback: Personeel drie vliegmaatschappijen bieden anti vliegtaks petitie aan | Travel

 21. Pingback: Rel om ‘milieuheffing’ op vliegtickets | Travel

 22. petra

  ik heb een vakantiie naar orlando geboekt
  we vliegen vanaf dusseldorf naar amsterdam en dan orlando
  kan iemand mij vertellen of ik op de terugweg wel in amsterdam uit kan stappen met koffers en al ipv dusseldorf
  dat scheelt nl weer
  bedankt.

    /  
  1. Angela

   Heb je ooit een antwoord op je vraag gekregen en met welke maatschappij was dit? Ik vlieg binnenkort met KLM en, heel krom ja, via amsterdam. Voor mij scheelt het 1000 euro voor 3 pers. Kun je op de terugweg in Amsterdam uitstappen, dan neem ik wel alleen handluggage mee :)

     /  
   1. Tol

    Als je alleen handbagage meeneemt kun je in Amsterdam uitstappen ipv in Dusseldorf. Met checked bagage wordt er altijd doorgelabeld naar Dusseldorf. Dit is omdat luchthavens worden betaald voor iedere passagier die er uitstapt. Voor transfer passagiers krijgen ze niet of nauwelijks betaald. Een luchtvaartmaatschappij MOET dus doorlabelen naar de luchthaven waar je voor hebt betaald.

    Ik heb dit zelf vorige week meegemaakt. Wilde in Amsterdam uitstappen maar moest doorvliegen naar Dusseldorf….

      /  
 23. inge vandeputte

  Graag zonder stop vliegen vanuit duitsland,nederland of belgie naar orlando internationaal florida(retour). tussen 19mmart 2011 en 12april 2011 voor 2weken. Indien met 1stop,graag begeleiding tijdens stop zonder problemen(doof). Ik vind tot nu toe de goedkoopste vlucht is 488 euro.Kunt u me nog goedkopere vluchten aanbieden voor 2weken.
  alvast bedankt

    /  
 24. Pingback: Met KLM goedkoper vliegen vanaf Dusseldorf. Mag je dan in Amsterdam in of uitstappen? | Travel

 25. Terro

  Kicken! Zag vandaag dat Lufthansa een aktie heeft naar Johannesburg; met die grote nieuwe Airbus naar Johannesburg, voor EUR 380! Kan je voor de weekend, minimaal nacht van zaterdag op zondag, dus eigenlijk kan je vrijdag weg en ben je maandag weer terug … En heb je met die grote toestel gevlogen én in Johannesburg geweest. Wel erg goedkoop … Oh ja, dit was bij vliegtickets.nl te boeken …

    /  
 26. henriette weeber

  Ik zie steeds aanbiedingen . Alicante/adam voor 48 euro.o.a. Klik ik hierop dan is de prijs ineens gestegen naar 256 euro…?????? Wat ik ook probeer
  en hoe lang tevoren.Ik krijg het niet voor elkaar een ticket van +- 100
  euro.Om een retourtje te bemachtigen,ook niet in het laag seizoen. van alicante naar amsterdam. wie kan mij helpen? ik neem alleen handbagage mee..tussen 20 en 25 april-

    /  
 27. Tamiko Bonugli

  Eine beileibe tolle Internetpräsenz haben Sie hier gebaut. Super!

    /  
 28. vliegen naar thailand

  Vergeet ook niet dat binnenlandse vluchten goedkoop kunnen zijn. Vooral wanneer je ze lokaal boekt. Bijvoorbeeld wanneer je goedkoop van Phuket naar Bangkok vliegt kan je voordelig met Air Asia. Deze optie is wel geschikt voor mensen die van avontuur houden en flexibel zijn ;) .

    /  

Comments are closed.