Air Asia X vlucht naar Londen heeft een jaar vertraging

In januari werd bekend dat Air Asia vluchten gaat aanbieden tussen Kuala Lumpur en Londen. De Aziatische lowcostairline Air Asia x (dochtermaatschappij van Air Asia) verwachtte toen in juli 2007 de vliegverbinding te kunnen starten, maar vervolgens bleef het stil. Helaas blijkt Air Asia X de lancering van de vliegverbinding 'on hold' gezet te hebben. De vliegroute tussen Kuala Lumpur en Londen zal niet eerder operationeel zijn dan augustus 2008. De reden is volgens de woordvoerder een klein technisch probleem… geen vliegtuigen!

"We kijken naar de kostenstructuur en de daarbij behorende vliegtuigen", zegt de hoogste baas van Air Asia X Raja Azmi Mohamad in het Maleisische zakenblad The Edge. "Het verkrijgen van de juiste vliegtuigen tegen de juiste prijs blijkt lastiger dan gedacht". Air Asia X schuift de verantwoordelijkheid deels af op Airbus. "Doordat Airbus vertraging heeft opgelopen in de bouw van de nieuwe A 380 blijven andere airlines vliegen in de Boeing 777 en Airbus 330 vliegtuigen en dit zijn juist de types die Air Asia X op het oog heeft", aldus Mohamad. De Financial Times meldt ondertussen dat Air Asia X van plan is deze maand een order te plaatsen bij Airbus voor vijftien A330-300 toestellen. 

Air Asia X neemt zelf ook verantwoordelijkheid voor de opgelopen vertraging. Naar eigen zeggen zat hun planning niet goed in elkaar. Critici waren in januari al sceptisch over de haalbaarheid van het plan in juli te starten met de vliegverbinding.

Naast de vliegroutes Kuala Lumpur – Londen is Air Asia X van plan te vliegen naar Hangzhou en Tianjin in China. Andere potentiële bestemmingen zijn Amritsar in India, Sharjah (bij Dubai) in de Verenigde Arabische Emiraten, Melbourne in Australië en Osaka in Japan. De Maleisische regering heeft Air Asia X toestemming gegeven om 36 internationale bestemming aan te vliegen.

Lees ook:Prijsvechter AirAsia gaat vliegen op Londen
Lees ook:Vliegen met Air Asia X van Londen naar Kuala Lumpur loont alleen in juli en augustus
Lees ook:Piloot overlijdt tijdens vlucht
Lees ook:Eerste Legoland in Azië geopend
Lees ook:Qatar Airways breidt vluchten in Azië uit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Air Asia X vlucht naar Londen heeft een jaar vertraging

 1. menno van zon

  Kan iemand mij vertellen Wanneer er gevlogen gaat worden van Londen naar Kuala lumpur met air asia x ??

  Graag reactie

    /  
 2. Manon

  Als het goed is dan vliegt airasia al vanaf oktober 2008 naar KL. Ik heb zelf een paar weken terug een ticket geboekt in april naar KL.

    /  

Comments are closed.