Kinderen steeds jonger zelf op vakantie… Kids dumpen?

Kinderen gaan op steeds jongere leeftijd zonder ouders op vakantie. Mocht je vroeger als je geluk had op je 15e met vrienden naar Texel, tegenwoordig gaan kinderen vanaf 5 jaar al zonder ouders op reis. Wel met reisleiding dan! Vooral kinderen van tweeverdieners gaan zonder hun ouders op reis. Zeil- en paardenkampen bestaan al jaren, maar die zijn nu niet meer zo populair als vroeger. Het aanbod van kinderkampen is veel breder geworden. De trends: golfsurfen, dierenverzorgen en vrijwilligerswerk doen. Kinderen gaan ook steeds jonger naar het buitenland op vakantie.

De markt van kindervakanties steeg de afgelopen drie jaar gemiddeld telkens ruim 12 procent per jaar. Dat zegt Iddo Schoen van de jeugdreisorganisatie Simbo. Dit jaar stijgt vooral het aantal boekingen voor schoolkinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar (met bijna 50 procent). Iddo Schoen: "Er is een stijging bij de groep 10- tot 13-jarigen met 30 procent. Bij de 7- tot 10-jarigen stijgt het aantal met 35 procent. Er is sprake van een trend."

De vraag is natuurlijk: dumpen ouders hun kinderen op kamp?

Het antwoord daarop is wat genuanceerder. Kinderen hebben lang vakantie en ouders hebben nou eenmaal niet zo veel vrije dagen om altijd vrij te zijn. Kinderen op kamp mee laten gaan is naast erg leuk ook een zeer leerzame invulling van de zomervakantie. Kinderen leren vele nieuwe leeftijdsgenoten kennen enworden op jonge leeftijd al een stuk zelfstandiger. Kinderen beleven het in ieder geval niet als gedumpt worden. Zij hebben de vakantie van hun leven!

bron: De Telegraaf

Lees ook:Eenoudergezinnen massaal op vakantie
Lees ook:Verslaafden melden zich bij klinieken na vakantie
Lees ook:Op je 16e zonder je ouders naar Nepal
Lees ook:Steeds meer mensen kiezen voor hotel zonder kids
Lees ook:Kinderen niet meer in paspoort ouders

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen steeds jonger zelf op vakantie… Kids dumpen?

  1. Baris Wanschers

    Ook vaak combineren de ouders hun eigen vakantie met het zomerkamp van hun kind. Zo wilde ik vroeger niet meer naar Turkije, stuur mij maar op kamp! Op deze manier hebben de kinderen een leuke week en kunnen ouders weer ´s even hun eigen gang gaan. Iedereen tevreden!

      /  

Comments are closed.