Prachtig hotel in Budapest: Hilton

Wanneer je in Boedapest gaat logeren, moet je beslissen of je aan de kant van Buda of Pest gaat slapen. In Pest zitten meer uitgaansgelegenheden maar in Buda vind je allerlei prachtige gebouwen. Het Hilton Budapest is daar zelf eentje van en daarom is het leuk om voor deze optie te gaan wanneer je de stad bezoekt. Je logeert niet alleen in een stad vol cultuur maar letterlijk in het historisch erfgoed.

Voor zowel zakenlui als de gewone toerist is het Hilton Budapest (niet te verwarren met het andere Hilton hotel in de stad) een ideale plek om te logeren. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Matthiaskerk en het koninklijk paleis liggen op loopafstand. Wil je naar het stadscentrum aan de overkant van het water? Dan neem je een busje waarmee je binnen tien minuten in het centrum uitstapt. De route van het busje de heuvel af is ook de moeite waard, net als het tripje over de brug welke de twee stadsdelen met elkaar verbindt.

Een van de mooiste dingen van het hotel is het adembenemende uitzicht. Je zit op de heuvel en kijkt letterlijk uit op de historische bezienswaardigheden van Buda en Pest aan de overkant van het water. Een deel van het Hilton Hotel was vroeger een kloosterkerk. Dit deel loopt over in het moderne gebouw waarin de kamers zich bevinden. Ten tijde van de bouw was er veel kritiek over de combinatie van oud en nieuw maar de architecten hebben goed werk geleverd. Door met veel glas te werken, kun je vanuit het hotel de restanten zien van de buitenmuur. In de zomer wordt dit deel gebruikt als terras.

Het Hilton Budapest is een aanrader voor diegenen die houden van culturele tripjes. Er is wat dat betreft in Budapest meer dan genoeg te beleven en met de maatschappij Malev vlieg je er in no time vanaf Schiphol naar toe. Door de vele musea en gebouwen op loopafstand zul je je hier tijdens een bezoek niet vervelen.

Voordelen: Historische bezienswaardigheden, logeren in historisch erfgoed, nabijgelegen restaurants, goede verbinding met Pest, uitstekende service, uitgebreid ontbijt

Nadelen: Voor jongeren is er ‘s avonds in het Buda gedeelte weinig te beleven. Het is daardoor vooral geschikt voor zakenreizigers, families en stelletjes.

Kijk ook hier voor meer info over Boedapest.

Lees ook:Eettip in Boedapest: Cafe Pierrot Restaurant en 21
Lees ook:Jumbo omgebouwd tot hotel op luchthaven in Zweden
Lees ook:Schoonste hotel van NL is The Grand
Lees ook:Vliegen met Malev Hungarian Airlines
Lees ook:Tip in Boedapest, de stad van de spa’s: Levendula Day Spa

Geen reacties // Reageer