‘Antillen één van de veiligste bestemmingen’

De Nederlandse Antillen, en om precies te zijn de ABC-eilanden, zijn één van de veiligste bestemmingen ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek dat Forbes onder haar, voornamelijk Amerikaanse, lezers hield. Het blad geeft zelf toe dat de Natalee Holloway-zaak anders zou doen vermoeden, maar stats don’t lie.

Het onderzoek hield niet alleen rekening met criminaliteit, maar ook met natuurrampen, onrust en terrorisme. Het opvallende is dat de meeste bestemmingen in de top 10, waar de ABC-eilanden ook in staan, een homogene bevolking hebben. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is juist sprake van een gemengde bevolking.

Andere bestemmingen in de top 10 zijn Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, IJsland, Mauritius, Zwitserland, Bhutan, Dubai en Cyprus.

Lees ook:Arkefly vliegt vaker naar Curacao, Martinair verhoogt frequentie op de Caribbean
Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek
Lees ook:KLM vliegt weer naar Aruba
Lees ook:1600 km kajakken voor een beter milieu op Curacao
Lees ook:Top 20 steden met schone hotelkamers

Geen reacties // Reageer