Kaapstad, wat een stad!

Zoals jullie misschien in enkele van mijn voorgaande berichten al hebben kunnen lezen, ben ik de afgelopen dagen in Kaapstad geweest. Wat een topstad! Ik had al van verschillende mensen de nodige positieve ervaringen gehoord over de stad aan de zuidkant van Zuid-Afrika, maar het blijft toch even anders als je er zelf rondloopt! Groot voordeel voor mij was overigens wel dat ik dus al wat mensen had gesproken, die me wat tips konden geven. Aangevuld met wat voorwerk in de vorm van het lezen van enkele stadsgidsen en het nodige speurwerk op internet, zorgde dit ervoor dat ik goed beslagen ten ijs kwam en dat ik ook echt vol heb kunnen genieten van mijn dagen in Kaapstad.

De komende dagen zal ik in een paar blogberichten, wat foto’s en enkele filmpjes terugblikken op een paar van mijn ervaringen in Kaapstad. Niet alleen omdat ik dat leuk vind om mijn ervaringen de wereld in te slingeren, maar ook omdat mensen die in de toekomst naar Zuid-Afrika gaan (…misschien zelfs komende zomer?) dan misschien een beetje beter weten wat ze te wachten staat en hoe mooi sommige plekjes in en rond Kaapstad zijn.

Na mijn prima vlucht (*) van een kleine elf uur, was het eerst tijd om mijn hotel op te zoeken en te gaan slapen. De volgende dag ben ik naar de Tafelberg gereden: het gezichtsbepalende element van Kaapstad. Beloof me één ding: als je ooit naar de Zuid-Afrikaanse stad gaat, zorg dan dat je in ieder geval de kabelbaan neemt naar de top van de tafelberg! Mooie planten, leuke beesten (de dassies) een mooi landschap en vooral: wat een schitterend uitzicht! Hieronder kun je een filmpje zien met het uitzicht vanaf Camps Bay, het ‘hippe’ strand van Kaapstad, waar je aan de boulevard de nodige Ferrari’s, Porsches en zelfs Rolls Royces voorbij ziet komen!

(*) Lees vooral dit bericht eens, waarin je kunt lezen hoe je Kaapstad en andere ver-weg-bestemmingen toch comfortabel en relaxed kunt bereiken.

Lees ook:Bestemming: Kaapstad, meer dan de voetbalstad van 2010
Lees ook:Filmpje: mijn beenruimte op weg naar Zuid-Afrika
Lees ook:Fit en relaxed aankomen in Kaapstad: het kan!
Lees ook:Reisbureaus helpen inwoners vluchten voor Obama
Lees ook:365 dagen onderweg heerlijk leesvoer

Geen reacties // Reageer