Toerist krijgt explosief cadeau om luchthaven beveiliging te testen

De hele wereld is bezig met de veiligheid van luchthavens. Een Brit test of er op Schiphol wel gecontroleerd wordt op spuiten, de Slowaken gaan wel heel ver in hun tests.

Een Ierse toerist die vanuit Slowakije terugging naar Ierland had een heel onverwachts cadeau meekregen van de autoriteiten. Ze hadden namelijk explosieven in zijn bagage verstopt om de luchthavenbeveiliging te testen.

 

Er werden niet alleen explosieven verstopt maar ook nog eens acht andere smokkelwaren bij andere passagiers. De smokkelwaren werden allemaal opgepikt op de Ierse luchthaven maar de explosieven niet. De Ierse politie werd door de Slowaakse collega’s op de hoogte gesteld en het appartement van de man werd grondig onderzocht door de bomopruimingsdienst.

 

Volgens het Ierse leger is er nooit gevaar geweest omdat het om een stabiel explosief ging en er geen onstekingsmechanisme bijzat. De man is wel gearresteerd geweest maar werd zonder verdere aanklacht weer vrijgelaten.

 

De Slowaakse autoriteiten hebben ondertussen hun veronstschuldigingen aangeboden aan de Ierse Minister van Justitie.

Lees ook:Krokodil voor Franse kust blijkt groot stuk hout
Lees ook:Alweer terminal ontruimd in New York, dit keer op de luchthaven JFK
Lees ook:Noodlanding Northwest vliegtuig door kerstversiering
Lees ook:Arkefly maakt noodlanding na bommelding
Lees ook:Papa’s onderbroekenlol, maar toch niet zo grappig. Vakantie verpest voor hele gezin.

Geen reacties // Reageer