Top 5 beste surfcamps in Frankrijk. Surfvakantie is ‘hot’ onder jongeren

Golfsurfen is de meest beoefende sport tijdens een jongeren reis. De afgelopen jaren zijn surfcamps aan de Atlantische Kust in Frankrijk als paddenstoelen uit de grond geschoten en elk jaar komen er nieuwe surfcamps bij, speciaal voor jongeren. Elk jaar zijn er steeds meer jongeren die de coolste sport van dit moment willen leren; golfsurfen!
De beste surfcamps van 2011 voor jongeren  in Frankrijk zijn:

1. Brunotti Beachcamp

Als je echt wilt leren surfen kun je het beste naar het Brunotti Beachcamp inVieux Boucau, aangezien hier het meest intensief les (5x 2 uur) gegeven wordt door Nederlandse surfleraren. Bovendien ligt dit beachcamp vlak aan zee in tegenstelling tot de meeste andere jongeren surfvakanties. Ook is deze bestemming minder massaal dan bijvoorbeeld Mimizan of Lacanau.

2. O’Neill Surfcamp Mimizan

Het meest bekende en populairste surfcamp van Frankrijk. Wanneer je surfen en party wilt combineren in één vakantie is dit the place to be.  Per week zijn hier ongeveer 250 jongeren die met elkaar plezier maken en gaan (leren) surfen. Het surfcamp staat onder leiding van surfgoeroe Harry Glotzbach en de Nederlandse surfleraren leren jou graag de technieken van het golfsurfen. Je kunt kiezen uit 2 dagen les (2 uur per dag) of de intensievere cursus van 4 dagen, waarbij je zeker goed leert surfen.

3. Surfcamp Moliets (SurfandBeachcamps)

Moliets is een typisch surfdorp aan de Frans Atlantische kust. Dankzij het mooie strand en de uitstekende golven is dit dorp uitgegroeid tot een van de meest populaire surfbestemmingen in Europa. Moliets is niet zo massaal als Mimizan en dus heb je alle ruimte om goed te leren surfen zonder dat je anderen in de weg surft. Het surfcamp in Moliets is voor Belgische en Nederlandse jongeren.

4. Surf Safari Atlantische Kust (Mambo)

Nieuw in 2011: een roadtrip langs de beste surfspots van Frankrijk en Spanje in een Amerikaanse Schoolbus, die omgebouwd is tot compleet ingerichte outdoor-camper met tenten op het dak. Lekker onderweg, veel surfen en ook nog wat zien van beide landen. De reisleider is een ervaren surfer, die je meeneemt naar de beste surfspots en je tips zal geven om je surfskills te verbeteren (er wordt geen les gegeven). Met de volledig uitgeruste outdoor-camper zijn we helemaal selfsupporting en deze manier van reizen geeft je het ultieme gevoel van vrijheid.

5. Make a Wave / Beachbreak Surfcamp (Vinea)

Dit surfcamp is voor de jeugd (14-16 jaar en 15-19 jaar), maar heft een ideale ligging direct aan het strand en ook hier krijg je intensief surfles (5.2 uur) van Nederlandse surfleraren.


Bekijk het verslag van het Brunotti Beachcamp in Vieux Boucau, gemaakt dour Studenten.net

Lees ook:Surfkamp: de 5 beste jongeren surfkampen van 2011 in Frankrijk
Lees ook:Jongerenreizen 2010 Trends; Surfvakanties Frankrijk populair, zuipvakantie is passé.
Lees ook:Jongerenreizen Mimizan – O’Neill Surfcamp Mimizan – jongerenreis – jongerenvakanties
Lees ook:O’Neill Surfcamp Mimizan golfsurf jongerenreis – jongerenreizen – jongerenvakanties
Lees ook:Mimizan-plage golfsurfen relaxte surfsfeer

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Top 5 beste surfcamps in Frankrijk. Surfvakantie is ‘hot’ onder jongeren

 1. Erik

  Ik ben vorig jaar op het kamp van ripstar geweest in Amelie plage. Het ligt net onder de gironne. Lekker rustig, weinig toeristen en heerlijk surfen!

  Het is een erg fijn kamp. 20+, 30+ helemaal gericht op surfen. Niet zoals de andere kamps, eerst partieen en daarna pas surfen, maar gewoon elke dag dik 2 uur knallen in het water onder begeleiding van Nederlandse surfleraren.

  Het kamp ligt op de duin direct aan zee. Als je sochtends je tent open doet rol je 2 meter en lig je bijwijze van spreken in het water. geen gezeik dus met lange wandelingen.

  Iedereen krijgt zijn eigen wetsuit, welke 1 op 1 is. En een board welke ook 1 op 1 is. Je kan dus altijd je gear pakken om te gaan surfen wat heel relaxt is.

  Het is dus vooral een chill kamp voor de wat meer volwassenen. Hangmatjes en fatboys overal, kooktent, trampoline en veel verschillende boardjes om uit te proberen.

  Kortom ik heb het er erg goed naar me zin gehad en ga dit jaar zeker weer!

    /  
  1. sacha

   Hoi erik, ik ben ook op zoek naar een goed en leuk surfcamp voor 30+ In welke maand ben jij geweest en hoe was het met het sanitair want ik las dat dat niet erg goed was? Ik hoop dat je me antwoord.

   gr. Sacha

     /  
 2. surfvakantie

  Ik was vorig jaar mee met Vinea in Frankrijk. Dan krijg je ook les van de surfleraren van ripstar. Alle meisjes waren zowat verlieft op Frank, dat was wel minder.
  Verder heel leuk hoor :)

    /  
 3. Surfvakanties

  Ik denk dat surfen steeds populairder wordt omdat het gewoon zo leuk is, een relaxte combinatie van overdag leuk surfen en ‘s avonds een feestje bouwen, wie wil dat nou niet?

    /  
  1. Lorenaaa

   Hoi!
   Wij vinden de combinatie surfen en ‘s avonds een feestje bouwen ook erg leuk!
   Wij vragen ons alleen af of bij alle kampen wel genoeg mogelijkheid tot feesten is? Over welk kamp heb jij het hier?
   Groetjes!

     /  
   1. Ronald Auteur

    In Mimizan en in Vieux Boucau (Brunotti Beachcamp) kun je zeker ook ‘s avonds een goed feestje bouwen.Verwacht geeen disco’s als in Spanje ofzo, maar wel leuk!

      /  
    1. Bas

     Vergeet ook Lacanau niet. veel surfcamps en leuke kroegen en disco’s op loopafstand.

       /  
 4. Bas

  Goed te zien dat er een verschuiving is van standaard zuipvakanties in de costa’s, naar meer actievere vakanties. Tevens is dit een goed signaal voor de surfsport die nog meer onder de aandacht komt.

    /  
 5. Pura Vida

  Beste,

  we staan wel niet in jullie Top 5, maar denken het niet slecht te doen als surfcamp in Frankrijk.
  Check onze site http://www.puravidalodge.com voor meer info.
  Thx.

  Gr, Sven

    /  
 6. judith

  Wat is een goeie surforganisatie voor 30 plus?

    /  

Comments are closed.