2000 toeristen zitten vast in Machu Picchu in Peru door hevige regenval en modderstromen.

Hevige regenval en modderstromen hebben de treinrails naar Machu Picchu geblokkeerd. Hierdoor zijn ongeveer 2000 toeristen gestrand in de meest bekende Inca Stad ter wereld. De stad ligt tussen steile bergen, op 2.438 meter hoogte, en is alleen per trein te bereiken. Vanwege de regenval is de Inca Trail ook onbegaanbaar.

Perurail is op het moment bezig de modder en stenen van de rails te verwijderen om de trein weer operationeel te krijgen. De Minister van Toerisme, Martin Perez, overweegt helicopters in te zetten om de gestrande toeristen te evacueren. Ook de bewoners van het dichtstbijzijnde dorp Machu Picchu Pueblo zullen dan worden geëvacueerd.

De afgelopen 3 dagen heeft het onophoudelijk geregend, waardoor er in de regio Cusco talloze overstromingen en modderstromen zijn. Ongeveer 3000 mensen zijn dakloos geraakt en zijn er tot op heden twee doden gevallen. Een vrouw en haar kleinzoon stierven nadat een modderlawine hun huis trof. De regen heeft verschillende archeologische attracties zwaar beschadigd. De regering heeft inmiddels de noodtoestand uitgeroepen.

Lees ook:Al 22 doden in Peru door zware regenval, overstromingen en modderstromen
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang
Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru
Lees ook:Negatief reisadvies voor Peru. Machu Picchu blijft dicht tot begin april.

Geen reacties // Reageer