Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang

In Peru is een grote evacuatieactie aan de gang. Ongeveer 1950 toeristen worden met legerhelikopters bevrijd uit Machu Picchu. Ze zijn daar gestrand na modderstromen en aardverschuivingen. De toeristen worden vanuit Machu Picchu naar Ollantaytambo gevlogen. Daarna gaan ze per bus naar Cusco, de voormalige Inca-hoofdstad. “Gisteravond zijn ongeveer 20 zieke en oudere toeristen geëvacueerd”, laat de regering van Peru weten. “Voor de toeristen die nog vastzitten is eten en water gebracht”. Vandaag, zodra het weer licht is zullen de evacuaties verder gaan. De toeristen die nog vastzitten worden zo snel mogelijk geëvacueerd. Ondertussen is het opgehouden met regenen, na 3 dagen onophoudelijke regenval. De spoorwegen zijn bezig de treinrails weer vrij te maken, zodat de trein naar Machu Picchu weer kan gaan rijden.  

Lees ook de update: Toerist dood op de Inca Trail

 

In de omgeving van Cusco zijn alle hotels overvol, doordat toeristen niet meer weg kunnen uit het gebied. Diverse toeristen hebben op straat moeten slapen. Ook hebben diverse mensen geen geld meer. “Toeristen bedelen op straat voor water en voedsel”, zegt een Mexicaanse toerist tegen Associated Press.

Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:Negatief reisadvies voor Peru. Machu Picchu blijft dicht tot begin april.
Lees ook:Moeizame evacuatie Machu Picchu: nog 1900 toeristen vast, velen worden ziek!
Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Nederlandse toeristen geëvacueerd uit Machu Picchu in Peru

Geen reacties // Reageer