Moeizame evacuatie Machu Picchu: nog 1900 toeristen vast, velen worden ziek!

In de bekende Inca-stad Machu Picchu zitten nog steeds 1.900 toeristen vast doordat modderstromen de spoorlijn naar de stad blokkeren. De regering heeft slechts vier helikopters van het leger en twee privéhelikopters ter beschikking gesteld om de Europese, Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse toeristen te evacueren. Gisteren konden slechts 70 toeristen geëvacueerd worden. Of er ook Nederlandse toeristen vast zitten op Machu Picchu is onbekend.

De 22 jarige Chileense toerist Aguas Calientes zat samen met meer dan tweeduizend toeristen vast en is vandaag geëvacueerd. In een interview aan de Peruaanse radio vertelde hij dat de situatie van de toeristen zorgwekkend is. Er zijn diverse mensen die inmiddels de griep hebben opgelopen of maagproblemen hebben. “Het is koud en nat op ruim 2400 meter hoogte en er zijn geen dekens en matrassen aanwezig”, vertelde hij. Ook de sanitaire voorzieningen zijn niet toerijkend voor zoveel gestrande toeristen. “Gisteren konden we slapen op het terrein van het Nationaal Instituut voor Cultuur (INC). Er moeten ongeveer 500 mensen twee toiletten delen”, aldus de Chileen.

7 doden waaronder een Argentijnse toerist

In het zuidoosten van Peru hebben overstromingen en aardverschuivingen door zware regenval al het leven gekost aan zeker zeven mensen. Een van de doden is een Argentijnse toerist, die werd getroffen door een modderlawine.

Lees ook:Alle gestrande toeristen Machu Picchu in Peru geëvacueerd
Lees ook:Al 22 doden in Peru door zware regenval, overstromingen en modderstromen
Lees ook:Toeristen Machu Picchu wachten nog steeds op evacuatie, ook de Nederlanders
Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru
Lees ook:Evacuatie van toeristen Machu Picchu in Peru aan de gang

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moeizame evacuatie Machu Picchu: nog 1900 toeristen vast, velen worden ziek!

  1. arnold

    Vreemd foutje in het artikel. Aguas Calientes is niet de naam van een chileense toerist, maar de naam van het plaatsje vlak bij Machu Picchu waar iedereen vast zit. Dit of er moet sprake zijn van een fantastisch toeval: er zit een chileense toerist met de naam aguas calientes vast in een plaats met dezelfde naam….

      /  
  2. Pingback: 6 Nederlanders vast op Machu Picchu, toeristen betalen $ 500 voor evacuatie | Travel

  3. Pingback: Kinderen, ouderen en zieken vandaag geëvacueerd van Machu Picchu, Nederlanders als laatste aam de beurt | Travel

Comments are closed.