Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili

De Nederlandse ambassade in Chili heeft nog geen contact weten te leggen met 27 Nederlanders in Chili. Het waren er eerst 37, maar tien daarvan zijn inmiddels achterhaald. Het is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet te zeggen of de vermisten slachtoffer zijn geworden van de zeer zware aardbeving in Chili. Familieleden, thuisblijvers en vrienden van een groot aantal Nederlanders, die in Chili verblijven, maken zich grote zorgen omdat ze geen contact kunnen krijgen. Veel telefoon- en internetverbindingen liggen eruit. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken probeert via de ambassade in Santiago contact te krijgen met Nederlanders.

 

Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken zijn de helft van de vermisten in het Zuid-Amerikaanse land op vakantie. De overigen werken of wonen in Chili. In totaal wonen er ongeveer duizend Nederlanders in Chili.

Toeristen worden door het ministerie aangeraden voor vertrek en in Chili de media in de gaten te houden voor het laatste nieuws over de aardbeving. Ook moeten ze contact houden met de reisorganisatie. Toeristen die momenteel in Chili zijn en nog geen contact met de ambassade hebben gehad worden aangeraden direct contact op te nemen.

 

Contact Nederlandse ambassade

De Nederlandse ambassade in Chili is verhuisd naar de ambtswoning van de ambassadeur, omdat het gebouw op de dertiende verdieping aan de Avenida Apoquindo 3500, piso 13, Las Condes, niet meer veilig is voor het ambassadepersoneel. Telefoon: +56 2 756 9200 Fax: +56 2 756 9226

E-mail: [email protected]
Website
: www.embajadadeholanda.cl

Het Nederlandse consulaat in Concepción:

San Martin 880, Piso 5, Concepción Telefoon: +56 41 242537 Fax: +56 41 242444

Lees ook:Aantal vermiste Nederlanders na aardbeving in Chili opgelopen tot 83
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili
Lees ook:Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht
Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili

 1. Elske Riemersma

  Het genoemde e-mail adres van buitenlandse zaken in dit bericht klopt niet? Tenminste ik heb een e-mail gestuurd om te melden dat onze zoon (Exchange student in Santiago) in veiligheid is maar ik krijg de mail terug.

    /  
  1. els

   Dag Elske

   Heb zojuist ook een mail gestuurd over zus en zwager die veilig verder rondreizen (zelfs van niets wisten), waarschijnlijk heb je een a ipv een g getypt? stg @ minbuza,nl
   Door de streep eronder lijkt de g op een a.
   Worden alle toeristen automatisch geregistreerd of alleen maar bij de douane?
   Geen idee of deze meldingen trouwens welkom zijn, maar ja.

   groet,
   Els

     /  
  2. Ronald Auteur

   Beste Elske,
   Er zat een foute link in het mailadres. Het klopt nu wel. Het mailadrs is [email protected]

     /  

Comments are closed.