Aantal vermiste Nederlanders na aardbeving in Chili opgelopen tot 83

Het aantal Nederlanders van wie niets meer is vernomen sinds de aardbeving in Chili van zaterdag, is opgelopen tot 83. Het gaat om 35 mensen die in Chili wonen en 48 Nederlandse toeristen. Tien van hen bevonden zich in of nabij de zwaar getroffen stad Concepción toen daar de zware beving toesloeg.

 

Contact Nederlandse ambassade

Reizigers die nog geen contact hebben gehad met de ambassade, het Ministerie van Buitenlandse Zaken of hun reisorganisatie kunnen het beste contact opnemen met de ambassade in Santiago de Chile. Familieleden of vrienden van toeristen, die reeds contact hebben gehad met mogelijk vermiste personen, worden aangeraden per email de ambassade daarvan de op de hoogte te stellen.

De Nederlandse ambassade in Chili is verhuisd naar de ambtswoning van de ambassadeur, omdat het gebouw op de dertiende verdieping aan de Avenida Apoquindo 3500, piso 13, Las Condes, niet meer veilig is voor het ambassadepersoneel. Telefoon: +56 2 756 9200 Fax: +56 2 756 9226

E-mail: [email protected]
Website: www.embajadadeholanda.cl

Het Nederlandse consulaat in Concepción:
San Martin 880, Piso 5, Concepción Telefoon: +56 41 242537 Fax: +56 41 242444

700 doden

Bij de zware aardbeving van 8,8 op de Schaal van Richter vielen meer dan 700 doden. Nog tientallen personen worden vermist en zeker anderhalf miljoen huizen werden vernield of raakten beschadigd.

Zeker twee miljoen Chilenen zijn door de aardbeving getroffen, zegt president Michelle Bachelet. Veel mensen slapen op straat. Ook hebben er plunderingen plaats. De totale schade wordt geschat op 11 tot 22 miljard euro.

Tsunami

In eerste instantie werd gevreesd voor een tsunami in alle landen rond de Grote Oceaan, maar dit bleek mee te vallen. Alleen in de kustgebieden van Chili had een tsunami plaats. Deze eiste wel honderden doden.

Lees ook:Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili
Lees ook:Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht
Lees ook:Chili getroffen door een aardbeving gevolgd door Tsunami; tenminste 6 doden
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aantal vermiste Nederlanders na aardbeving in Chili opgelopen tot 83

  1. Pingback: Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili | Travel