Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met 54 Nederlanders, die ten tijde van de aardbeving in Chili waren, nog geen contact gehad. 20 van hen wonen er in Chili, de andere 34 zijn toeristen. Vier van deze laatste groep bevonden zich in het zwaar getroffen Concepcíon. Inmiddels is wel een Europese afvaardiging naar Concepcion vertrokken. Ruim vierhonderd Nederlanders hebben zich wel gemeld bij de Ambassade of het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers die dat nog niet gedaan hebben worden opgeroepen contact op te nemen.

 

Toch zijn er geen concrete aanwijzingen dat het niet goed gaat met deze mensen. Het is ook mogelijk dat ze niet meer in Chili zijn of bijvoorbeeld geen mobieltje bij zich hebben en zelf er niet aan hebben gedacht om met Buitenlandse Zaken te bellen.

Geen hulpactie

Er komt vooralsnog geen Nederlandse hulpactie voor slachtoffers van de aardbeving, zeggen de Samenwerkende Hulporganisaties. Volgens de SHO is dat niet nodig, omdat Chili zelf zegt dat de situatie onder controle is. Ook komen er geen signalen van buitenlandse organisaties in Chili waaruit blijkt dat een grote hulpactie noodzakelijk is.

Lees ook:Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht
Lees ook:Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen
Lees ook:6 Nederlandse toeristen en 1 Nederlandse inwoner van Chili nog zoek
Lees ook:Aantal vermiste Nederlanders na aardbeving in Chili opgelopen tot 83

Geen reacties // Reageer