Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen

Het aantal vermiste Nederlanders in Chili is teruggebracht tot 22. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ambassade in Santiago de Chile doen er alles aan om contact te krijgen met de Nederlanders die in Chili waren ten tijde van de aardbeving.  Volgens de laatste berichten van het ministerie kan de ambassade nog geen contact krijgen met 22 Nederlanders. Van deze Nederlanders zijn er 9 op vakantie, 6 wonen in Chili en van de andere 7 is niet duidelijk wat ze in Chili doen. De lijst van vermiste Nederlanders is gebaseerd op telefoontjes van familieleden die het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gekregen.

Overigens melden familieleden van vermiste Nederlanders vaak niet aan het ministerie dat hun verwanten weer terecht zijn. Om deze reden blijft Buitenlandse Zaken familieleden terugbellen om de lijst actueel te houden. Hierdoor konden vandaag 35 vermisten worden geschrapt van de lijst.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verzoekt alle Nederlanders in Chili contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Chili. Nederlanders in Chili kunnen zich melden via e-mail: [email protected]. Bellen kan ook: +56 9 7 7592250. Hou bij dit nummer rekening met de moeizame verbindingen. Je kan per ongeluk iemand aan de lijn krijgen die niet bij de ambassade werkt. 

Zwaar getroffen    
Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat er Nederlanders acuut in problemen zijn. Sinds de aardbeving zaterdag zijn vierhonderd meldingen binnengekomen van Nederlanders in Chili. ‘Geen van die mensen was gewond.’

Vier van de mensen die zich nog niet hebben gemeld, verbleven in of rond Concepción, de stad die het zwaarst getroffen is. Dinsdagochtend is een consulaire missie van landen van de Europese Unie naar Concepción vertrokken. Daarbij is ook een medewerker van de Nederlandse ambassade in Santiago. Deze gaat in Concepción zo snel mogelijk duidelijkheid proberen te krijgen over deze vier Nederlanders. Ook gaat de medewerker op zoek naar de honorair consul. Met hem is ook nog geen contact geweest.

Telefoon en internet liggen eruit
“We hebben een lijst van namen gekregen van Buitenlandse Zaken. Familieleden proberen op deze manier contact te krijgen met Nederlanders in Chili”, vertelt de Nederlandse ambassadeur in Chili, Johan van der Werf.

Familieleden, thuisblijvers en vrienden van een groot aantal Nederlanders dat in Chili verblijft, maken zich grote zorgen omdat ze geen contact kunnen krijgen. Veel telefoon- en internetverbindingen liggen eruit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert via de Nederlandse ambassade in Santiago contact te krijgen met de Nederlanders die nog niet terecht zijn.

Ambassade
De ambassadeur werkt samen met zijn collega’s vanuit zijn woning. “Ik vind het op dit moment niet verantwoord om mijn mensen in het ambassadegebouw te zetten, ook omdat er nog steeds naschokken zijn. We proberen samen met Buitenlandse Zaken de verbindingslijnen te leggen naar mijn huis.”

“In de regio Santiago, waar de aardbeving behoorlijk heftig is geweest, zijn inmiddels weer communicatiemogelijkheden. Het probleem ligt in de regio Concepción waar het epicentrum van de aardbeving ligt, met deze regio is nog geen telefoonverkeer mogelijk”, zegt Van der Werf.

Verzoek aan Nederlanders in Chili
Om inzicht te krijgen in de status van landgenoten in Chili, vraagt de Nederlandse ambassade alle Nederlanders in Chili om zich te melden. Dat kan via:
E-mail (beste optie) : [email protected]
Telefoon (verbinding kan soms ergens anders uit komen): +56 9 7 7592250

Adressen ambassade, consulaat en alarmcentrales:

De Nederlandse ambassade in Chili is verhuisd naar de ambtswoning van de ambassadeur. De onderstaande algemene nummers werken op dit moment niet goed. Er wordt gewerkt aan het doorzetten van de nummers, maar door de lastige verbindingen na de aardbeving kan dit een paar dagen duren.
Telefoon: +56 2 756 9200 Fax: +56 2 756 9226
E-mail:[email protected]  Website:http://www.embajadadeholanda.cl/ 

Bron: Wereldomroep

Lees ook:Nog geen contact met 27 Nederlanders na aardbeving in Chili
Lees ook:Alle vermiste Nederlanders in Chili terecht
Lees ook:Aantal vermiste Nederlanders na aardbeving in Chili opgelopen tot 83
Lees ook:Nog geen contact met 54 Nederlanders in Chili
Lees ook:Nederlanders dood gevonden onder puin hotel in Haiti

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nog 22 Nederlanders vermist in Chili, MinBuZa roept Nederlanders op contact op te nemen

  1. Pingback: 6 Nederlandse toeristen en 1 Nederlandse inwoner van Chili nog zoek | Travel