Chili opnieuw getroffen door zware aardbeving

wachten op tsunami

Chili is opnieuw getroffen door drie zware aardbevingen. De zwaarste beving had een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag tussen de hoofdstad Santiago en havenstad Valparaiso. De Chileense marine gaf er direct een waarschuwing voor een tsunami.

 

Er klonken sirenes in Constitucion, een van de zwaarst getroffen steden bij de aardbeving van 27 februari. Op het strand stuurde de politie mensen weg.

Na de zware beving van eind februari, die een kracht had van 7,2 op de schaal van Richter, werd geen tsunamiwaarschuwing gegeven. Daardoor werden bewoners aan de kust verrast door de vloedgolven en kwamen veel mensen om het leven. In totaal zijn er 497 doden gevallen.

Lees ook:Griekenland getroffen door aardbeving
Lees ook:Krachtige aardbeving schokt Italië
Lees ook:Zeker 150 doden bij aardbeving Italië
Lees ook:Zware aardbeving in Laos, geen gewonden
Lees ook:Aardbeving in Belgie

Geen reacties // Reageer