Tips voor een goedkope citytrip

Werken, werken, werken … er moet geld in het laatje komen, maar ontspanning is iets dat ook niet mag ontbreken. In tijden van crisis moet men inventief zijn. Waarom zou je het reizen laten? Een weekendje weg kan soms wonderen doen. Hier geef ik enkele tips voor een budget citytrip in elkaar te steken.

Tip 1: Regel alles zelf, waarom zou je extra betalen via een reisbureau of touroperator. Het internet is je vriend en met een beetje zoekwerk vind je al snel wat je nodig hebt. Ben je een beetje bang dat het internet niet veilig is? Google de site een keer en kijk wat voor beoordelingen je ervan vindt.

Tip 2: Vervoer hoeft niet persé in alle luxe, vlieg met een lowcost airline zoals Ryanair of Easyjet. Je gaat maar enkele dagen, dus echt veel bagage heb je niet nodig. Shampoo en dergelijke hebben ze op je bestemming ook wel, dus dat moet je niet meesleuren.

Tip 3: Hotels zijn duur, waar je ook gaat. Een bekend alternatieve methode voor accommodatie is een hostel, maar deze zijn natuurlijk niet altijd even net en luxe. Daar heb ik de oplossing voor, in de meeste steden kan je ook appartementen huren voor korte periodes tegen een zeer redelijke prijs. Zoals bij Rental in Rome bijvoorbeeld, je kan er voor een lage prijs al een prachtig appartement vinden in het centrum van de stad. Je hebt er alles wat je nodig hebt, keuken, badkamer en bed. Wil je extreem gaan is er ook altijd deze manier; Sleeping in Airports.

Tip 4: Waarom 25€ betalen voor een maaltijd die je zelf ook wel kan maken. Het is natuurlijk wel leuk om een keertje lekker uit te eten, maar dat hoeft zeker niet altijd. Zoek een lokale supermarkt en koop daar alles wat je nodig hebt. Het zal je flink wat kosten besparen.

Tip 5: Voor jongeren is er bijna overal korting, vergeet dan ook nooit je studentenkaart of paspoort. In Europa geldt het op vele plaatsen dat jongeren tussen 18 en 25/26 jaar genieten van een korting.

Tip 6: Vermijd openbaar vervoer zolang je kunt. In de grootste steden zoals Parijs is het natuurlijk niet te vermijden aangezien de grootste bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen, maar in Rome of Florence bijvoorbeeld heb je het openbaar vervoer niet nodig. De historische centra zijn soms redelijk beperkt en dus perfect haalbaar te voet. Je kunt al je wandelingen van tevoren uitstippelen op de kaart, zodat je zeker geen extra kilometers doet. Tevens is het natuurlijk fantastisch voor de gezondheid.

Ingezonden door Lieve Daems. Dank daarvoor!

Lees ook:Handige tips om je caravan te verkopen
Lees ook:Een weekendje naar Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Met je mobieltje inchecken bij Air Berlin
Lees ook:Car2go; elektrisch rijden zonder auto aan te schaffen
Lees ook:Goedkoop weekendje Barcelona?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tips voor een goedkope citytrip

  1. Liqpay

    The percentage of children classified as special education continues to increase. Does anyone know why?

      /  

Comments are closed.