124 opvarenden Holland-Amerika Lijn geveld door virus

Beeld ter illustratie

Op het cruiseschip Veendam van de Holland-Amerika Lijn zijn 124 mensen mogelijk het slachtoffer geworden van het norovirus. Tien bemanningsleden en 114 passagiers werden geveld door het virus, waardoor ze moesten overgeven en last kregen van diarree. De cruise kwam zaterdag ten einde. Een Amerikaans centrum voor ziektebestrijding begint een onderzoek.

Op het  schip bevonden zich tijdens de cruise ruim 1200 passagiers en bijna 600 bemanningsleden. Het onderzoek van het Amerikaans centrum voor ziektebestrijding moet uitwijzen of er daadwerkelijk een uitbraak van het norovirus is geweest. Het zou niet het eerste schip zijn de laatste tijd waar men last kreeg van het virus. Op twee cruiseschepen in de Cariben brak afgelopen maand het virus uit; honderden mensen werden ziek.Het schip de Veendam werd eerder al door het Amerikaanse preventiecentrum beoordeeld met een onvoldoende. Het sanitair was niet geheel in orde.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Honderden mensen besmet met Norovirus op luxe cruiseschip
Lees ook:Cruiseschip met 300 opvarenden vast in ijs bij Canada
Lees ook:Bijna alle passagiers cruiseschip gered
Lees ook:Twee passagiers vallen van cruiseschip
Lees ook:Foto-expositie op bodem van de zee

Geen reacties // Reageer