Meisje (13) uit India jongste klimster Mount Everest ooit

Een meisje van 13 jaar oud, afkomstig uit India, heeft als jongste vrouw aller tijden de Mount Everest beklommen. Des te bijzonderder was het dat het voor Malavath Poorna de eerste keer was dat überhaupt een berg beklom. Samen met 16-jarige vriend en tien gidsen ging het meisje de berg op. De reis werd mogelijk gemaakt door een non-profitorganisatie uit India.

‘Ik begon in september met trainen voor de Everest, mijn ouders en mijn instructeurs waren heel bemoedigend,’ vertelde Malavath tegen persbureau AFP. Tijdens haar training moest zij met name leren om te gaan met kou. Zelf woont ze in de tropische staat Telangana.

Malavath deed in totaal 52 dagen er over om de top van de Mount Everest te bereiken. Voor Malavath, die erg zelfverzekerd was over haar trip, had de trip ook een donkere keerzijde. Op de allerlaatste dag zag ze zes dode mensen liggen. ‘Mijn instructeurs hadden gezegd dat er klimmers omkwamen en hun lichamen op de berg bleven liggen, maar ik was geschokt toen ik het daadwerkelijk zag.’

Al met al vond Malavath het lastigste van de trip het eten van verpakt voedsel. Ze verlangde op de berg het meest naar de gebraden kip van haar moeder.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Nieuw record: 17 keer de mount everest beklommen
Lees ook:Eerste parachutesprong boven Mount Everest
Lees ook:Mount Everest krijgt politiepost op 5000 meter
Lees ook:Bergbeklimmers Mount Everest moeten afval mee terug nemen
Lees ook:Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam

Geen reacties // Reageer