10 tips voor het lekkerste dinertje in het buitenland

Of je nou op stedentrip bent of aan het backpacken in Afrika, met deze handige tips van onder andere William D. Chalmers krijg je altijd een heerlijk diner voorgeschoteld en voorkom je met een beetje mazzel nog vervelende ziektes (zoals diarree) ook!

1. Waag je op maandag niet aan vis. Het komt veel voor dat je dan overschotten van het weekend krijgt.

2. Wanneer toiletten vies zijn, is er meer vies. Een goed schoongemaakt toilet is een goede indicatie of het er in het restaurant hygiënisch aan toe gaat.

3. Hmm, lekker bitterballen! Ooh, zat daar kreeft in? Als iets goed smaakt, maar je hebt geen idee wat je daarnet gegeten hebt, vraag dan niet tijdens het eten wat de ingrediënten zijn (alleen als je allergisch bent), maar na de tijd. Zeker voor mensen die niet veel durven!

4. Wanneer je in het binnenland bent heeft vis vaak al een hele reis achter de rug om in jouw bord te belanden. Bestel daarom (zeker in Afrika) geen vis wanneer je niet aan de kust bent.

5. Vraag locals om de beste restaurantjes. Zij verkiezen vaak de restaurants waar het niet bol staat van toeristen en weten daarom de exclusieve en lekkerste restaurantjes aan te bevelen!

6. Wanneer iets in de aanbieding is moet het op.

7. Eetkraampjes aan de kant van de weg zijn prima, let wel op of er veel gebruik van wordt gemaakt!

8. Op de lokale markt zie je producten waar de restaurants veel mee werken. Zo heb je alvast een indicatie van wat er op je bord zal belanden.

9. Als je vriendelijk bent tegen een kok of ober, zijn zij dat ook tegen jou. Wanneer je aardig bent zal een ober of kok nog beter zijn/haar best doen om het allerlekkerste gerecht voor je klaar te maken.

10. Heb je een heerlijk maaltijd genoten, houdt je er diarree aan over omdat er ijsblokjes in je drankje zaten. Houdt ten alle tijde (en zeker in landen met een andere hygiënische standaard) de hygiëneregels in acht.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Diarree voorkomen op reis
Lees ook:Hoteltip: The Morrison Hotel in centrum Dublin
Lees ook:Tips voor het kopen van een goede zonnebril
Lees ook:Reisfoto’s Facebook gunstig voor zoeken baan
Lees ook:Tips voor de warme temperaturen

Geen reacties // Reageer