Nepkleding mag beperkt mee uit buitenland

Armani, Diesel, Dolce en Gabbana, Nike en Adidas. Voor sommige toeristen is het een sport om voor zo weinig mogelijk geld zoveel mogelijk nep-artikelen mee te nemen van hun vakantieadresje in Turkije, Hongarije of ZuidOost-Azië. Dat dit hartstikke illegaal is denken veel mensen niet aan. Boetes kunnen oplopen tot maar liefst 45.000 euro, op z’n minst worden de spullen in beslag genomen. Toch is het wel toegestaan om een aantal nep-artikelen mee te nemen naar huis.

3 nep-horloges

Elke vakantieganger mag een aantal nep-artikelen mee nemen naar huis. Maximaal drie nep-horloges, maximaal 250 milliliter parfum en daarbovenop nog drie andere artikelen zoals t-shirts, riemen en petten. Neem je echter vier horloges mee, en maar 2 t-shirts? Dan wordt toch alles in beslag genomen omdat je het maximale aantal toegestane horloges overschreden hebt.

Boetes

Boetes worden bij een kleine overtreding niet zo snel uitgeschreven. Sta je echter in een bestand omdat je vaker teveel nep-artikelen mee hebt genomen dan kan je rekenen op een boete waar je zo een paar honderd euro voor kwijt bent. Wordt je verdacht van handel in nep-artikelen, dan kan de boete oplopen tot maar liefst 45.000 euro.

Douane op sociale media

Twijfel je over een bepaalde souvenir? Gebruik dan de ‘Is dit ok?-app’ van de douane of vraag via Twitter om advies via @douanereizigers.

Ikzelf ben geen voorstander van het kopen van nep-artikelen op reis. De kwaliteit is vaak erg slecht en de nep-artikelen zijn natuurlijk illegaal. Bovendien kan het de doodsteek betekenen voor hardwerkende ondernemers.

Koop jij wel eens nep-t-shirts op reis? Of betaal je liever wat meer voor ‘een echte’? Als je wel nep-artikelen koopt, welke merken zijn dan favoriet bij jou?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Douane neemt minder nep-artikelen in beslag
Lees ook:Politie flyert tegen wildkamperen
Lees ook:China geeft in beslag genomen bijbels terug
Lees ook:Snelheidsboetes België in Nederland ongeldig
Lees ook:Bagage inchecken: hoeveel kost het?

Geen reacties // Reageer