Eettip in Boedapest: Cafe Pierrot Restaurant en 21

In het Kastelendistrict kun je heerlijk eten. De sfeer van de omliggende gebouwen, zijn ook weer vertaald naar de restaurantjes in Buda. Cafe Pierrot Restaurant is een van de meest sfeervolle plaatsen waar je hier terecht kunt waar je ook nog eens heel lekker kunt eten.

Het interieur van Cafe Pierrot Restaurant is sfeervol en erg elegant. Een pianist in de hoek maakt het af met zijn deuntjes. Het restaurant is niet groot en daardoor oogt het erg intiem. Op de kaart is genoeg keuze voor de liefhebbers van lekker eten. Je kunt kiezen tussen modern Europees (Frans) eten en Hongaarse gerechten. Aanrader op het menu is als voorgerecht de pannekoekjes met kipgehakt overgoten met een goulash achtige paprikasaus. Als hoofdgerecht kun je kiezen voor vlees of vis. Veel gerechten gaan gepaard met foie gros. Hier zijn ze dol op. Deze kan ook als voorgerecht genuttigd worden maar dan moet je er wel echt van houden. De maaltijd kun je uiteraard afsluiten met een dessert. Hoewel je misschien vol zit, moet je toch de creme brullee proberen. Deze is namelijk buitengewoon lekker.

Het gebouw waarin het etablissement ligt, komt oorsponkelijk uit de 13e eeuw maar is sindsdien vaak herbouwd. In 1982 opende het restaurant haar deuren en was daarmee de eerste vrije onderneming op het gebied van eetzaken waar de andere tenten nog socialistisch waren. Het is daardoor ook een favoriete plek voor de artistiekelingen om samen te komen en een hapje te eten.

Aan de overkant ligt het restaurant 21 dat hetzelfde management heeft. Hier wordt echter de focus gelegd op traditioneel Hongaars eten zoals dat was voor de Tweede Wereldoorlog. Als Pierrot vol zit, is het dus de moeite waard om aan de overkant een kijkje te nemen!

Kijk ook hier voor meer info over Boedapest.

Lees ook:Eettip in Praag: Lary Fary Restaurant
Lees ook:Eettip in Engeland: de Nandos restaurant keten
Lees ook:Eettip in Boedapest: Alabardos in het kastelendistrict
Lees ook:Hoteltip: The Westbury Mayfair in Londen
Lees ook:Sushi-restaurant zet naakte vrouwen in

Geen reacties // Reageer