Stedentriptip: Olomouc in Tsjechië

Niet alleen Praag is een stad om te bezoeken wanneer je naar Tsjechië gaat. Olomouc ligt ongeveer 250 kilometer afstand van de hoofdstad en bezit een paar prachtige monumenten. Deze studentenstad van slechts 100.000 inwoners is misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar absoluut de moeite waard.

Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Tsjechië omdat je hiermee vaak luxer verblijft tegen een lagere prijs. Daarbij zullen de meesten meteen denken aan Praag. Hoewel deze stad prachtig is en een bezoek een must is als je in de regio bent, heeft het land nog veel meer te bieden. Olomouc is daar een voorbeeld van.

Wie in Praag logeert, kan heel gemakkelijk bij Olomouc komen. Vanaf het Centraal Station van Praag pak je de Supercity Pendolino. Binnen twee uur ben je dan op je bestemming aangekomen. Het meest opvallende gebouw in Olomouc is de kathedraal van Sint-Wenceslas. Een van de torens is meer dan honderd meter hoog en daardoor een herkenbaar punt van deze stad. Hiernaast vind je het Olomouc Archdiocesan Museum waar je kunt zien hoe dit gebouw zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld op het gebied van architectuur. Delen komen uit de 12e eeuw, andere uit de 13e en 14e. Naast de cathedraal had de bisshop zijn paleis (gebouwd in 1141) en in het museum komt goed naar voren hoe welvaren deze bisschoppen eeuwenlang waren. Een gouden koets (welke door zes paarden werd getrokken) vormt een hoogtepunt van de tentoonstelling.

Wie houdt van een bruisende stad moet niet te lang verblijven in Olomouc. Het stadje heeft geen terrasjes of winkels zoals grote steden dat wel hebben. Een nacht verblijven, geeft je voldoende tijd om alle schatten te bezoeken. Een aanrader voor het verblijf is dan het Alley Hotel. Deze ligt direct tegenover de markt op nog geen vijf minuten lopen van het grootste plein. Mocht je Tsjechie een bezoek brengen, is Olomouc zeker iets om in je achterhoofd te houden.

Lees ook:Tsjechiëtip: Brno
Lees ook:Tip in Tsjechië: Kromeriz
Lees ook:Reisadvies Jamaica: geen problemen voor toeristen door noodtoestand Kingston
Lees ook:Citytrip Istanbul het goedkoopst
Lees ook:Antwerpen krijgt in 2010 nieuw Stadsmuseum

Geen reacties // Reageer