Reisadvies Jamaica: geen problemen voor toeristen door noodtoestand Kingston

Voor delen van de Jamaicaanse hoofdstad Kingston is de noodtoestand afgekondigd. Dat is gebeurd omdat gewapende aanhangers van een beruchte drugshandelaar en bendeleider zijn arrestatie willen voorkomen. De Amerikaanse regering had gevraagd om uitlevering van drugscrimineel Christopher Coke. Bij gevechten tussen de Jamaicaanse politie en bendeleden raakten twee agenten en een burger gewond.

Drie politiebureaus in Kingston werden aangevallen. Een van de bureaus werd in brand gestoken nadat de politie het gebouw was ontvlucht omdat de munitie op was. De politie riep de inwoners van de onrustige wijken op om hun huizen te verlaten. De noodtoestand in de Jamaicaanse hoofdstad geldt voor zeker een maand.

Toeristen kunnen gewoon vakantie vieren

Kingston is bij toeristen geen populaire plek om naar toe te reizen. De meeste toeristen die Kingston bezoeken komen daar voor een bezoek aan het Bob Marley museum. De noodtoestand geldt voor delen van Kingston in de armere wijken. Toeristen kunnen best het oude stadscentrum en de achtergestelde wijken van de hoofdstad Kingston vermijden. Reizigers die naar het museum willen gaan dienen dit onder begeleiding te doen en niet zelfstandig over straat te gaan. Overigens geldt dat altijd in Kingston, wat bekend staat als een van de gevaarlijkste steden ter wereld.

In de rest van Jamaica is het rustig. Toeristen die voor een strandvakantie komen, verblijven vooral in het noorden van het eiland, terwijl Kingston in het zuiden ligt.  In de toeristengebieden merk je niks van de toestanden in Kingston.

Lees ook:Vliegtuig crasht op Jamaica
Lees ook:Jamaica, een perfecte rondreis bestemming
Lees ook:Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!
Lees ook:Negatief reisadvies voor Bangkok
Lees ook:Actueel reisadvies voor Sri Lanka in 2010. Is Sri Lanka veilig?

Geen reacties // Reageer