Negatief reisadvies voor Bangkok

Gisteren, zaterdag 10 april, zijn bij gewelddadige confrontaties tussen ordetroepen en anti-regeringsdemonstranten in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn gisteren twintig mensen om het leven gekomen. Ook vielen er meer dan achthonderd gewonden, waaronder een aantal buitenlanders. Het is al langer onrustig in Bangkok, maar de situatie verergert nu. “Nieuwe incidenten zijn erg waarschijnlijk”, laat de Nederlandse ambassade in Bangkok weten. De ambassade adviseert de Nederlandse toeristen in Thailand om verplaatsingen binnen de hoofdstad Bangkok zoveel mogelijk te vermijden, zolang gewelddadige confrontaties voortduren. Tevens adviseren ze de lokale Engelstalige media te volgen (http://www.nationmultimedia.com/ en  http://www.bangkokpost.com/).

Update 23/04/2010: dekkingsbeperking Calamiteitenfonds

Hoewel het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ambassade niet letterlijk een negatief reisadvies geven (officieel bestaat een negatief reisadvies namelijk niet), kun je de adviezen wel zo interpreteren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert dat niet essentiële reizen naar Bangkok afgeraden worden. Ook in andere delen van Thailand worden demonstraties tegen de regering gehouden, zodat voor heel Thailand geldt dat reizigers zich niet moeten ophouden op plaatsen waar demonstranten bij elkaar komen. Minbuza adviseert reizigers geen rode of gele shirts te dragen.

Reizigers wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te (laten) informeren over de actuele politieke ontwikkelingen. Ook via de website van de Nederlandse ambassade kunnen de ontwikkelingen worden gevolgd. Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert toeristen zich te registeren bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

Lees ook:Opnieuw ‘negatief reisadvies’ voor Bangkok
Lees ook:Waarschuwing voor aanslagen in Bangkok
Lees ook:Reisadvies Thailand aangescherpt na aanslagen en oplopende politieke spanningen
Lees ook:Noodtoestand in Bangkok, waarschuwing voor toeristen!
Lees ook:Reisadvies Thailand aangescherpt

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Negatief reisadvies voor Bangkok

 1. harry betist

  Jammer dat uw redactie van een ontrading een ‘negatief reisadvies’ maakt. Dit is inhoudelijk onjuist. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft geen negatieve reisadviezen doch adviseert in deze om niet-essentiele reizen naar Bangkok niet te maken. Overigens is er voor toeristen geen gevaar om naar Bangkok af te reizen.

    /  
  1. Ronald Auteur

   Beste Harry,

   In de volksmond wordt het advies van MinBuZa een negatief reisadvies genoemd, maar in het artikel staat ook dat BuZa geen negatieve reisadviezen geeft. Een negatief reisadvies bestaat helemaal niet, dat weet jij en ik. Maar de NL ambassade adviseert wel degelijk op de website je niet te verplaatsen binnen Bangkok. Minbuza zegt in feite dat je niet naar Bangkok moet gaan als je er niet hoeft te zijn. Daarom kun je dit wel interpreteren als negatief reisadvies.

   Groet
   Ronald

     /  
 2. inge

  Je kunt het beste je laten registreren bij de nederlandse ambassade in bangkok, dat kan online en niet teveel in bangkok zelf rondreizen. Volgens mij begint binnenkort vakantieperiode in bangkok, hopelijk wordt het dan wat rustiger. De onrust is politiek en richt zich vooralsnog niet tegen westerse toeristen.
  Reisinformatie thailand op http://www.thailandfreisgids.nl, ing

    /  
 3. Ineke

  Hoi allemaal,
  Wij vertrekken morgenavond (wo. 13/4) richting Bangkok en horen morgenvroeg of onze reis niet direct naar Pataya kan.(We zouden 3 nachten in Bangkok blijven). SMS van een vriendin die in Bangkok was en nu doorgereisd naar Pataya was niet zo positief.
  Wat houdt nu precies het reisadvies in? Als je er niet hoeft te zijn, moet je er niet naartoe gaan. Maar als je al geboekt hebt voor een vakantie, dan is het je eigen verantwoordelijkheid en is annuleren van de reis voor eigen rekening?
  Eigenlijk willen we geen risico lopen en gewoon ergens op vakantie kunnen waar het mooi weer is en de temperatuur goed, EN waar we relaxed kunnen rondlopen.
  Heeft iemand tips?
  Groetjes,
  Ineke

    /  
 4. inge

  In principe hoef je niet bangkok in als je van de airport direct naar pattaya gaat, de airport ligt namelijk 30km buiten bangkok. Tip, goed voorbereiden, goed verkezekeren, inschrijven bij de ambassade, laat je rode of gele t shirts thuis, zorg dat je goe bereikbaar in thailand zelf bent, maar vooral zoveel mogelijk proberen te genieten van je vakantie in thailand, het is een erg mooi land en tropische temperaturen.

    /  
  1. Simon

   Inge,

   Wat versta jij onder goed voorbereiden en goed verzekeren?
   We hebben een doorlopende reisverzekering, een annuleringsverzekering en gaan niet naar een plek waar de demonstraties zijn. We doen geen geel of rood shirt aan! Wat adviseer je ons nog meer?

     /  
 5. Rianne

  Hoi,
  Ik reageer even vanuit een internetcafe in Bangkok. Wij zijn drie dagen in Bangkok en hebben geen vervelende dingen ervaren. Zo lang je uit de buurt blijft van de demonstranten is er weinig aan de hand. Je moet hier eerder oppassen voor de dronken nieuwjaarsvierders en moddergooiers die je genadeloos bewerken met hun ingredienten. Wel is vrijwel alles gesloten en kun je dus beter later naar Bangkok gaan. Nu is hier weinig te beleven, mits je van supersoakeren houdt!
  groetjes
  Rianne

    /  
  1. inge

   Hoi Rianne,
   Ik hoop dat de situatie beter wordt nu het nieuwjaarsfeest voorbij is, heb je nog nieuws. Wij gaan volgende week pas weg, tenminste als er geen blijvende vulkaanuitbarstingen in IJsland blijven zoals nu wel voorspeld is waardoor alle luchthavens voorlopig dicht zijn,

   groetjes Inge

     /  
 6. inged

  Ik ben trouwens niet dezelfde Inge, wij moeten nog vertrekken, dus noem ik mij maar even inged…..

    /  
 7. Pingback: Calamiteitenfonds: dekkingsbeperking voor Bangkok. Reiziger kan kosteloos annuleren. | Travel

Comments are closed.