Jamaica, een perfecte rondreis bestemming

Afgelopen zomer was ik op het Caribische eiland Jamaica. Bij Jamaica denk je natuurlijk al snel aan Bob Marley, Husain Bold, blowen, parelwitte stranden en rastafari. De meeste toeristen komen niet veel verder dan de All inclusive resorts in het noorden van het eiland. Maar als je het echte Jamaica wilt leren kennen, dan kun je het beste een rondreis maken over het eiland. In 2 weken kun je Jamaica in al haar facetten leren kennen. Fantastische stranden, groene bergen, hoge watervallen, de rastafari cultuur, Blue Mountain koffie en het nachtleven in Kingston Town. Bekijk de video die ik gemaakt heb in Jamaica voor een mooie impressie van deze swingende tropische verassing in de Caribbean!

Mijn rondreis Jamaica ging langs de volgende plaatsen:

 

Montego Bay

Na een vlucht met Arkefly, aankomst in Montego Bay. Hier lekker relaxen aan een mooi strand.

 

Ocho Rios

De meest toeristische plaats van Jamaica. Hier kun je o.a. zwemmen met dolfijnen. Maar ik vind deze plaats niet zo interessant. Te veel tourist traps! Bevolking is niet vriendelijk en alleen uit je geld.

 

Portland

Aan de oostkust van Jamaica, een ruige kust met fantastisch mooie baaien en de Blue Mountains in het achterland. De bekendste plek in deze regio is de Blue Lagoon, bekend vanwege de gelijknamige film. Een aanrader is om bij Boston Jerk de Jamaicaanse specialiteit Jerk te proeven. Vanuit Portland kun je perfecte uitstapjes maken in de Blue Mountains. Neem wel een poncho mee! Het regent hier vaak in tegenstelling tot de kuststreken.

 

Kingston Town

De hoofdstad van Jamaica staat niet echt bekend als een veilige plek. Je moet ansoluut oppassen en de armere plekken vermijden. Maar wanneer je met een local het uitgaansleven induikt maak je echt wat mee!

 

Treasure Beach

Het verborgen strand is een uitgangspunt voor een geweldige excursie die je niet in de toeristische boekjes tegenkomt. Met een speedboot kun je dolfijnen gaan spotten, chillen en lunchen in Pelican Bar, een houten hutje midden op zee, en krokodillen spotten op de Black River.

 

Negril

Een zeer relaxte badplaats aan de westkust van Jamaica, niet al te ver van Montego Bay. Mocht je naar Jamaica willen gaan voor een strandvakantie ga dan zeker naar Negril en niet naar Ocho Rios. De stranden zijn veel mooier en in Negril kun je elke avond swingen tijdens Reggae on the Beach  Een aanrader is ook Rick’s Café. Hier heb je de mooiste zonsondergang en de sfeer is erg relaxt.

Lees ook:Exotisch Jamaica steeds populairder
Lees ook:Reisadvies Jamaica: geen problemen voor toeristen door noodtoestand Kingston
Lees ook:Amerikaanse studenten vieren Spring Break; veel feest, drank en seks op stranden in de VS en Caribbean
Lees ook:Stranden Peru ontoegankelijk voor toeristen
Lees ook:Top 3 Verre vakantiebestemmingen; de Hot & Not Spots van 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jamaica, een perfecte rondreis bestemming

  1. Pingback: Top 3 Verre vakantiebestemmingen; de Hot & Not Spots van 2010 | Travel