Toeristische mijnwerkersroute geopend in Polen

Wie heeft er wel eens in Polen de Wieliczka-zoutmijn bezocht, met zijn balzaal, concertzaal, sporthal, gezondheidscentrum en spa die allemaal onder de grond liggen? Speciaal voor de mensen die er al eens geweest zijn is er nu ook een mijnwerkersroute geopend in de zoutmijnen, voor mensen die graag eens ‘behind-the-scenes’ kijken. 

UNESCO

Jaarlijks komen er miljoenen toeristen de zoutmijnen bewonderen. De zoutmijnen uit de 13e eeuw staan op de UNESCO werelderfgoedlijst, en zijn tevens een van de oudste mijnen die nog in werking zijn.

Mijnwerkersroute

De nieuwe mijnwerkersroute is een gloednieuwe route door de Wieliczka-zoutmijn. Speciaal bedoeld voor wie de zoutmijn al eens eerder bezocht en nu verder wil kijken. De mijnwerkersroute biedt die geïnteresseerden een unieke inkijk in de curieuze zoutwonderen en het mijnwerkersleven van Wieliczka.

Eigen functie

Tijdens de tocht krijg je een mijnwerkersuitrusting aan, compleet met helm en gereedschap. Bovendien krijgt iedereen een eigen functie toebedeeld tijdens de tocht; onderzoeker, laatste man, een boeteling, ventilatieman, geoloog en de mijnwerker die voor het transport verantwoordelijk is.

Tochtinformatie

De tocht is te bezoeken voor bezoekers boven de 12 jaar en in goede gezondheid. De tochten zijn te doen in het Engels en Pools. Voor meer informatie over de mijnen en de tochten zie hier.

Lees ook:1600 km kajakken voor een beter milieu op Curacao
Lees ook:Vrees voor cultuurschatten Timboektoe
Lees ook:Krakau: garantie voor een goede stedentrip
Lees ook:Barbados veilig op eigen houtje te ontdekken
Lees ook:4203 oude geschriften vernield in Timboektoe

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toeristische mijnwerkersroute geopend in Polen

  1. Peter

    wow klinkt wel leuk, hoop wel dat het een beetje veilig is?

      /  

Comments are closed.