Wit-Rusland toekomstig shoppingwalhalla?

Wit-Rusland is nog niet bepaald dé bestemming voor een weekendje uitgebreid shoppen. Maar daar wil het land zelf verandering in brengen. Om het land aantrekkelijker te maken voor buitenlandse toeristen worden buitenlandse bezoekers vrijgesteld van BTW wanneer zij voor 100 dollar of meer uitgeven in het land. De BTW in Wit-Rusland bedraagt 20% van de verkoopprijs.

Terugbetaling nog niet geregeld

Het geïsoleerde land wil met de maatregel meer toeristen naar het land trekken. Officieel gaat de nieuwe regel op 1 januari 2013 in, maar er zijn nog flinke opstartproblemen met het systeem. Er is namelijk nog niet besloten wie bevoegd is voor de terugbetaling van de BTW. Mogelijk wordt hier nog een buitenlands bedrijf voor ingehuurd.

WK Hockey 2014

Wit-Rusland kijkt met de maatregel vooruit naar de wereldkampioenschappen hockey die in 2014 in het land gehouden zullen worden. Het land verwacht daarmee veel bezoekers naar het land te kunnen trekken en wil daarmee een visitekaartje afgeven.

Winkelaanbod 

Je hoeft nog niet spontaan een weekendje shoppen naar Wit-Rusland te gaan boeken, het land staat er namelijk niet om bekend een uitgebreid winkelaanbod te hebben. Wie weet verandert dit in de toekomst.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Nederland-Rusland
Lees ook:Bikini’s mogen toch in Indonesië
Lees ook:Onveilig vliegen? Visit Rusland!
Lees ook:New York haalt recordaantal bezoekers binnen
Lees ook:Israël haalt recordaantal Nederlandse toeristen binnen

Geen reacties // Reageer