Nederland-Rusland

Morgen is het zover en staat Oranje in de kwartfinale van het EK! Net als bij de voorgaande wedstrijden kijken wij wie van de twee landen het zou winnen op vakantiegebied. Vandaag nemen we een kijkje in Rusland, het land van Stalin, wodka en de tsaren.

Rusland als vakantieland 

Rusland is het grootste land ter wereld, bijna twee maal zo groot als het daaropvolgende land, Canada.Tot 1990 was Rusland binnen de Sovjet-Unie een
communistisch land. Onder leiding van Boris Jeltsin is het land in
sneltreinvaart een  gaan maken in de richting van het westerse 'kapitalisme'. Daarmee is ook het toerisme op gang gekomen.

Vroeger was het erg onveilig in Rusland, die reputatie kleeft nog steeds aan het land. Het is echter al lang niet meer wat het was. Vermijd de verlaten plekken in de grote steden en er is niks (meer) aan de hand.

De aanraders van Rusland zijn Sint Petersburg en Moskou. Het Kremlin moet je immers gezien hebben. Als je op zoek bent naar de reis van je leven, is de Trans Siberiche spoorlijn iets voor jou. Je maakt dan een epische reis van Moskou naar Vladivostok over 10.000 km.

De nadelen van Rusland 

Het is dan wel heel groot, veel delen zijn moeilijk bereisbaar. Er is een slechte infrastructuur waardoor je reis vaak beperkt wordt tot de grote steden.

Eindstand

Rusland heeft ongetwijfeld wel een paar mooie steden om te bezoeken maar Holland heeft het toch wat beter op een rijtje. Hier kom je overal makkelijk en kan je zowel in de steden vakantie vieren als in de minder stedelijke gebieden. Hopen dat dit een voorspelling is van de winst die we morgen willen behalen! 

Lees ook:Wit-Rusland toekomstig shoppingwalhalla?
Lees ook:Hotels in Moskou het duurst wereldwijd
Lees ook:Reizen naar Rusland
Lees ook:Top 20 steden met schone hotelkamers
Lees ook:Vloeistoffen in handbagage Rusland helemaal niet meer toegestaan

Geen reacties // Reageer