Nederland-Roemenie

Net als bij de wedstrijd Nederland-Italie en Nederland- Frankrijk gaan we de landen tegenover
elkaar zetten om te zien wie het op papier als vakantieland zou winnen. Frankrijk en Italie wonnen het daarin met vlag en wimpel van Nederland maar gelukkig voerden ze dit niet door op het veld!

Pluspunten van Roemenie

Veel mensen denken bij het horen van het land nog steeds aan de arme weeshuizen waar we als kind kleding aan moesten doneren. Maar er is aardig wat veranderd sinds 1989. Er zijn nu vrije verkiezingen en het land heeft betere banden ontwikkelt met het Westen. Roemenie heeft een verscheidenheid aan culturen en bezit daarnaast veel ongerepte natuur. Als vakantieland is het in opkomst. Hoewel het misschien minder ontwikkeld is dan Hongarije, is het een mooier land waarbij je van alles kan doen. Je kan er skieen, je hebt stranden aan de Zwarte Zee en er zijn veel bezienswaardigheden.

Eten en drinken

De Roemeense keuken heeft veel Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse
invloeden in zich opgenomen. De Roemeense maaltijd draait vaak
grotendeels om vlees. Er wordt vaak schapenvlees en varkensvlees
gegeten en iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten. De meest gangbare drank is rode wijn die vaak van lokale komaf is.

Minpunten van Roemenie

Door de afsluiting van het Westen is de taalkennis ronduit arm. Animatie en dergelijke zullen voornamelijk op Duitsers zijn gericht omdat zij daar in grote hoeveelheden met vakantie gaan. Bovendien gaan er vaak dingen mis zoals het uitvallen van de stroom, maar die worden wel vaak meteen weer verholpen.

Uitslag

Ik denk dat er sprake is van een gelijkspel. Roemenie is bezig zich te ontwikkelen en zich te richten op de Westerse markt. Absoluut een mooi vakantieland maar Nederland heeft natuurlijk ook een hoop een huis. Maar hopen dat het op de grasmat weer doelpunten regent voor Oranje want na de vorige twee wedstrijden nemen we geen genoegen meer met een gelijkspel! 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Nederland-Frankrijk
Lees ook:Nederland- Italie
Lees ook:Nederland treft Rusland in de EK kwartfinale
Lees ook:Easyjet: zondag mogelijk geen vluchten naar Zwitserland, Zuid/centraal Frankrijk, Noord-Italië en Noord-Portugal
Lees ook:Frankrijk nog steeds het meest populair

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederland-Roemenie

  1. Pingback: Nederland-Rusland | Travel

Comments are closed.