Nederland-Frankrijk

Net als bij de wedstrijd Nederland-Italie gaan we de landen tegenover elkaar zetten om te zien wie het op papier als vakantieland zou winnen.

Van Nederland hadden we al aangegeven dat het Amsterdam heeft en uiteraard bekend staat om kaas, molens, dijken en klompen. Dan hebben we dus ook iets gemeen met Frankrijk want die zijn ook van de kaas.

Pluspunten van Frankrijk

Wie houdt van Parijs vindt dat er geen stad aan kan tippen. Die mening deel ik dus vergeef mij het dwepen met de Franse hoofdstad. Van de Eiffeltoren tot de Notre Dame is het een stad die allure heeft, altijd leeft en waar je buurten hebt met een aparte sfeer die je nergens anders tegenkomt. Daarnaast komt een ander favoriet van mij ook uit het land: de Pain au Chocolat. Tel daar wijn en brie bij op.. Maar Parijs is niet het enige wat het land heeft. De Loire streek en het Zuiden zijn bijvoorbeeld prachtig. Het is gewoon een heel mooi land met een uitgesproken cultuur.

Minpunten van Frankrijk

De mensen zijn niet overal even vriendelijk als je de taal niet beheerst. Dat kan je soms wel op de zenuwen werken. En de hoeveelheid Foie Gras die ze in eten gooien, werkt soms niet voor onze smaakpupillen. En het synchroniseren van tv series en films kan bij een langdurig verbijf behoorlijk irritant zijn.

Conclusie

Frankrijk wint als vakantieland met vlag en wimpel van ons Nederland. Maar ze kunnen niet overal de winnaar zijn want hopelijk winnen wij het op de grasmat! 

Lees ook:Nederland- Italie
Lees ook:Nederland-Roemenie
Lees ook:Frankrijk profiteert wellicht van crisis op vakantiegebied
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk
Lees ook:Frankrijk nog steeds het meest populair

Geen reacties // Reageer