1 mei in Berlijn; vermijd bepaalde wijken

Wie op 1 mei, de Dag van de Arbeid, in Berlijn is en er gewoon een gezellige dag van wil maken, wordt geadviseerd bepaalde wijken te vermijden. Al sinds 1987 vinden er namelijk ook rellen plaats op deze dag, georganiseerd door linksradicalen. 

Kreuzberg

Het gaat met name om de wijk Kreuzberg en om het Mauerpark (in Prenzlauerberg). Vooral ‘s avonds is het advies om daar niet rond te gaan lopen als het niet echt noodzakelijk is. Als je een hotel geboekt hebt in die wijken, parkeer je auto dan elders. Wanneer je het idee hebt dat ergens de sfeer grimmig begint te worden, ga dan ergens anders heen.

Kapitalisme

Punkers en andere groeperingen grijpen de Dag van de Arbeid steevast aan om te demonstreren tegen het kapitalisme. De laatste jaren zijn er echter steeds meer demonstranten die gewoon voor de lol meedoen, en zonder idealen participeren.

MyFest

Toch is Berlijn niet een en al ellende op 1 mei. Het is bovenal een gezellig feest, een beetje vergelijkbaar met onze Koninginnedag, maar dan zonder oranjegekte. In SO36, een klein gedeelte van de wijk Kreuzberg is het festival MyFest, dat al sinds 2003 georganiseerd wordt. Veel bandjes, veel internationaal eten en vlooienmarkten zijn hier te vinden.

Lees ook:Januari naar Berlijn!
Lees ook:ADV: Berlijn in de zomer
Lees ook:5 redenen waarom Berlijn altijd een goed idee is
Lees ook:De beste ingrediënten voor een stedentrip Berlijn
Lees ook:69 Brusselse en Waalse musea eerste zondag van de maand gratis

Geen reacties // Reageer